11 september 2010

Gul päronfjäril

Jag trodde inte att det skulle bli någonting av min fjärilskrasse. Plantan i växthuset försvann när två larver mumsade i sig alla blad om lämnade tre kala stjälkar efter sig. Och den i päronträdet blåste sönder.

Det var i alla fall vad jag trodde. Nu har jag upptäckt att päronträdet har en gloria. Krassen har slingrat sig kring vattenskotten och slagit ut i blom. Visst är blommorna söta!? Det är inte undra på att växten kallas för just fjärilskrasse.

5 kommentarer:

Gela sa...

Vilken fin en. Tur att nån av dina plantor visade upp sig ändå.
Ha en fin helg/Gela

Anonym sa...

Riktigt söt, för att inte tala om att det lyser upp nu på hösten.

LINDA sa...

Ja visst är det tur. Jag var verkligen besviken när larverna hade ätit upp plantan i växthuset - jag har aldrig sett fjärilskrasse tidigare och ville verkligen se den blomma. Och de lyser verkligen upp. En smörklick bland allt det gröna i päronträdet :)

Trevlig helg på er!
//Linda

Syrran sa...

För några år sen hade jag en fjärilskrasse som täckte hela väggspaljen på altanen. Men så en morgon när jag tittade på den var halva plantan borta! När jag tittade närmare efter så jag några fjärilslarver. Jag skakade på spaljen och............hela golvet runt krukan och hela min överkropp blev täckt av dessa larver!! Yak vad äckligt!! Det var flera hundra larver. Hela växten åkte i komposten. Men blommorna var söta.

LINDA sa...

Oj! Så läskigt!! Det är alltså en planta som man bör "bura" in. Ska försökta ha min lite mera skyddat nästa år. En hel spaljé med fjärilskrasse låter annars alldeles underbart!

//Linda