10 september 2010

Bönor från Gränna

Borlottobönorna är äntligen mogna och jag är alldeles stum av häpnad. Skidorna var vackra, men bönorna är verkligen något i särklass. Önskar att jag hade satt massor av plantor - för det här, det är gott!! Och tjusigt. Visst är det nästan så att de på svenska borde få heta polkagrisbönor!?!

2 kommentarer:

Mamma Mimmi sa...

Åh, är det sådana skönheter som döljer sig i de lite blygsamt rödaktiga skidorna. Trodde man var tvungen att vänta tills de torkat helt, men du verkar tillaga dem från "färska"!? Ska genast ut och inspektera mina. Ha en skön helg med lagom mycket höstträdgårdsbestyr!

LINDA sa...

Hej!

Jag tror att det finns olika sorters borlottobönor och att de ser olika ut. Mina skidor är illröda. Som den där tabletten flouran delade ut på lågstadiet och som visade om tänderna var ordentligt bortstade. Och ju längre de sitter kvar på plantan, desto rödare blir de. Sorten jag odlar heter "Borlotto lingua di fuoco nano".

Det blir nog inte så mycket höstbestyr i trädgården tyvärr - enligt prognosen ska det regna hela helgen. Det har redan börjat :( Men jag hoppas så klart på sol :) Hoppas du får en jättefin helg!!!

//Linda