18 augusti 2010

Vad heter du då?

Det är inte bara fjärilar som trivs i fjärilsrabatten. Hittade de här söta skalbaggarna på en blomma. Undrar vad de heter. Och om de gör skada eller nytta? Dekorativa är de i alla fall.

7 kommentarer:

Gunilla Lundh sa...

De där gynnarna känner jag igen! Vet inte vad de heter och har aldrig sett dem förut, men hade massor i kållandet. Misstänker starkt att det var de som åt upp alla mina kålplantor :-(. De kröp i alla fall omkring på jorden runt de stackars resterna av all broccoli och svartkål som jag planterat ut.

LINDA sa...

Åh, så trist!

Jag tror att jag har kommit på vad det är för något. Bärfisens nymfer. Bärfisar utvecklas i flera olika stadier innan de blir fullvuxna och ser till att börja med inte alls ut som bärfisar. Det här kanske är tonåringarna ;)

Solsken
//Linda

Kristin sa...

Vilken fin blogg du har och vilken fin trädgård! Fastnade för ditt inlägg om sojabönor på pallkrageklubben. Är själv mycket nöjd med att mina sojabönor verkar trivas och växa till sig.
Lägger till dig som länt från min blogg, så att jag kommer ihåg att titta till dig ibland.
Må gott!
/Kristin (alias Milo på pallkrageklubben)

Kristin sa...

Försökte kommentera nyss, men det försvann... Hittade din fina blogg via pallkrageklubben. Vi verkar dela både yrke och förkärlek för sojabönor!
Ska genast lägga till dig som länk.
Må gott!
/Kristin (alias Milo)

LINDA sa...

Hej!

Tack! Kul att du hittade hit. Var inne och tittade på din blogg och såg alla bilder. Såg jättespännande ut, så dit tänker jag återkomma efter jobbet.

Har du odlat sojabönor tidigare? Jag gick och tittade på mina i går och funderade på när de är klara. Men de behöver nog få svälla lite till.

Ha det så gott och välkommen åter!
//Linda

Kristin sa...

Premiär för sojabönor i år... Jag tror det ska svälla ganska mycket. De man köper i affären är ju ganska stora. Mina får stå ett tag till.

Må gott!
/K

LINDA sa...

Mina får också stå ett tag till. I går tänkte jag att det nog inte hade varit så dumt att odla dem i en stor murarho. Då hade jag kunnat bära in dem i växthuset längre fram ... utifall att de inte hinner bli färdiga. Fast de är ju rätt långt komna, så de ska nog hinna mogna.

//Linda