19 augusti 2010

Lite i taget

Förra året gjorde jag ett stort misstag som jag inte tänker göra om. När blommorna och plantorna vissnade ner i sina krukor ställde jag dem glatt bakom boden och tänkte: de tvättar jag senare i höst. Dumt!!! De sista krukorna tömde jag i början av den här månaden. Kan inte annat än att skaka på huvudet åt mig själv.

I år tar jag lite i taget. Jag har redan haft två stora kruktvättar. I går hade jag min andra. Tog ner amplarna med vissna penséer (japp, de har fått hänga hela sommaren - jag har klippt ner dem och fått blommor om och om igen) och lobelia, skrubbade terrakottafat rena från gröna alger, gnodde bort betong från formar och diskade förodlingskrukor. Till och med gödselkannan Tova fick sig en omgång, trots att den bara blev använd en gång (ska bli duktigare och använda den nästa år).

Och varför spara till hösten? Att blaska med vatten när det är kallt ute är ingen höjdare. Måste erkänna att det var rätt trevligt att hälla diskmedel i största murarbaljan, fylla på med ett par hinkar varmvatten och sedan stå där och diska i det allt varmare solskenet.

4 kommentarer:

blomkronan sa...

Den tabben gjorde jag oxå förra året! jag stod en dag, då det var kalt ute och frös, när jag diska krukor. Allt blev inte diskat och jag har nu en STOR hög med krukor som behöver diskas!! Bra att du påminde mig, får ta mig i kragen... Ett problem till som jag har, är att jag har alldeles för många krukor jag skulle kunna slänga hälften, MEN jag har så svårt för att slänga... kan ju komma till användning en dag!!

LINDA sa...

Ha ha! Jag vet precis hur det är. Det är ju inte bra för miljön att slänga och jag kan ju få användning för krukan någon gång. Jag har hur många travar som helst!!! Fniss.

Att stå ute i höstkylan - jag diskade ju några på det sättet jag också - är som att be om förkylning :) För det går ju inte att diska utan att bli lika blöt som krukorna ... av någon märklig anledning ;)

Ha en bra dag!
//Linda

Mamma Mimmi sa...

Blä vad tråkigt, men du har så rätt så. Det blir ju inte roligare senare på året. Diskmaskinen!? ;-)

LINDA sa...

Mmm ... fast den blir full så snabbt och de stora krukorna går inte in ;)

//Linda