23 juli 2010

Stockros utan stock

Lata odlare får väldigt korta stockrosor.

Den här stackaren fick sitta kvar i sin gröna lilla förodlingskruka ända tills jag upptäckte att den började få knoppar. Men med tanke på hur många stockrosor jag satte i våras så gör det ingenting. Den här är så söt att jag nog måste testa och se om det blir på samma sätt nästa år också. Tänk en avlång kruka med massor av ministockrosor. Det vore inte det sämsta.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vad gullig!! Visst är stockrosor fina, sådde för året vilka blev planterade framför hust och vid växhuset. De blommar iår och jag är väldigt glad och stolt över dem. Min önskan är att jag får stockrosor överallt precis som i Skåne...ja, drömmar kan man ha. Har missat några inlägg ser jag, jag blir grön av avund när jag ser din blå bergvallmo.Köpte en planta förra året men vet inte var den tagit vägen. En väninna har en planta som är ca 1/2 m hög och full i blomma...tänk när jag har en sådan.
Ha en jättebra dag
Susanne

LINDA sa...

;) Det är så jag också vill ha det - massor av stockrosor som i Skåne. Jag har en högplanta med sex grenar som står i full blom. Ska ta en bild på den och lägga ut. Planterade den förra året. Ska sätta frön till stockrosor någon av de närmaste dagarna och hoppas att de blir stora nog så att de överlever vintern och blommar nästa år.

Jag köpte tre plantor blå bergvallmo i juni. Dyra som skrutt och numera stendöda. Så jag har stora förhoppningar för min självsådda - att den ska känna sig hemma i jorden jag har gett den.

Ha en jättebra dag du också!
//Linda

Linda Färnevik sa...

Jättesöt! Mina stockrosor blir tyvärr aldrig särskilt fina. Tror att det beror på den torra, sandiga jorden kanske (och att jag vattnar för lite...)

LINDA sa...

Jag sätter mina i planteringsjord och "kojord" samt kryddar med lite långtidsverkande näring - i alla fall de som bor i kruka. De andra gör jag en krukstor grop åt och fyller med planterings- och kojord. Å andra sidan ... när jag har varit på Österlen och sett stockrosorna som växer där, så ser de nästan ut att tränga fram ur asfalten. Kan inte tänka mig att de har världens bästa jord där.

Ha det gott!
//Linda

Anonym sa...

vilken fantastiskt fin röd färg!
kram thereze

LINDA sa...

Ja, visst är den fin!
Kram Linda