3 juli 2010

Sitter som berget

Hm ... det är något de har glömt att skriva i böcker och tidningar. Rabarberbladet fastnar i betongen. Jag har pillat och dragit och pillat lite till. Men jag får helt enkelt inte bort allt det gröna. Nu försöker jag tänka att det är snyggt och att det säkert bränns bort av solen om jag låter det ligga utan vatten några dagar.

8 kommentarer:

Linda Färnevik sa...

Ja det är klart att det fastnar! =) Men det går bort rätt snabbt. Med vatten är nästan bättre, för då löses bladet upp lite och man kan gnugga bort det!

Anonym sa...

det kommer att torka och ramla bort! blev ju jättefint!
kram t

LINDA sa...

Tack. Och tack för tipsen! Har tyvärr upptäckt att bladnervernas avtryck är så djupa att allt vatten rinner ut. Så, det blir till att täta på något sätt.

Natti!
//Linda

Lotta 8`) sa...

Jättefint blad du gjort :) Blir så sugen på att gjuta och idag när det är moln och duggregn emellanåt, kanske jag får gjort lite gjutningar.

Du kan låta bladresterna torka och ta och borsta bort dem med en gammal tandborste. Om hålet i betongbladet inte är för stora (täta med lim P400 som är super när betonggrejor skall lagas och sammanfogas) så kan du lacka fatet med någon form av trälack, då blir vattnet kvar i bladet.

Ha en skön dag :)

LINDA sa...

Åh, tack för alla tipsen. Just nu är bladet svart och läderaktigt, så det går nog åt rätt håll. Ska skriva lim och tandborste på att göralistan.

Mulet och duggregn? Här skiner solen från klarblå himmel och temperaturen är redan för hög för trädgårdsarbete. Har varit uppe och grejat i skuggan, men nu blir det nog bad.


Lycka till med geggandet :o)

//Linda

Anonym sa...

linda, nu läste jag precis att man kan ta matolja på bladet så att det lättare går bort när det är klart! kanske något till nästa gång? eller för mig om jag ska testa.
tandborste och lim ska jag bevara som tips i mitt minne!
kram t

LINDA sa...

Tack! Bra att veta.

Kram
//Linda

LINDA sa...

Lotta!

Tusen tack för tipset med P400. Det fungerar ju hur bra som helst. Funderar på att göra en riktigt lös betongblandning och måla ovanpå limmet så att det blir lite mera i samma färg som bladet. Ska bli jättespännande att fylla med vatten när limmet har torkat och se om det kommer några små pippifåglar.

;o)
//Linda