4 juli 2010

Flygande riddare

Jag hittade en kraschad fladdermus i gruset i går kväll. Den lilla stackaren var alldeles utmattad och orkade inte flyga längre än till gräset. Min räddningsaktion var inte särskilt populär till att börja med. Fladdermusen knirkade, knäppte och visade alla sina sylvassa små bissingar.

Men den verkade rätt nöjd när jag lyfte upp den till fladdermusborgen. Den försvann i alla fall genast upp i mörkret. Hopppas den hämtar alla sina vänner och flyttar in för gott. Bättre myggjagare finns inte. Och så vore det trevligt med lite gratis fladdermusgödsel till min klematis "Rouge Cardinal" som växter under borgen.

6 kommentarer:

Mamma Mimmi sa...

Vilken hjälte! Jag hade sprungit långt när de små bissingarna kom fram. Misstänker att det är diverse sagor i barndomen somgett mig fladdermus-fördomar. Hoppas han trivs i den fina borgen - ser fram emot rapport!

LINDA sa...

:o) Jag älskar fladdermöss och har två olika sorters holkar i trädgården. Men jag har inte sett så många i år, så jag trodde att båda var tomma. Och det kanske de är ... det kan ju vara så att den här egentligen bor i ett ihåligt träd eller på grannens vind ;o) Rapport kommer - om det blir något att rapportera. Vore trevligt med kamera i holkarna, så att man visste ...

Ha det gott!
//Linda

Frejda sa...

Fladdermöss ska man ha. Jag hade holkar i mitt gamla hus, men har inte hunnit skaffa till torpet än. De är fascinerande, stör ingen och äter, som sagt, sådant som jag inte vill ha stickandes på kroppen (inklusive getingar).

LINDA sa...

Äter de getingar? Det visste jag inte. Det ska jag tänkta på nästa gång jag ser en fladdermus! Nu blir jag ännu mer förtjust i de små fladdrisarna.

Natti!
//Linda

Frejda sa...

Linda - om du ser getingbon där någon tagit sig in från sidan så är det vännerna fladdermössen. :-)

LINDA sa...

Få se om jag förstår rätt nu - men du att de tar över getingbon som är tomma? Eller käkar de upp getingarna innan de snor boet? Vilka små rackare, i så fall ;o)

Solsken
//Linda