19 juni 2010

Stella är krasslig

Stella började så fint. Gröna löv på samtliga grenar och full blom. Men nu är hon lite vissen. På gren efter gren börjar löven hänga och torka ihop tills de är bruna och prassliga.

Vi köpte körsbärsträdet förra våren. Hon har växt så snällt.


I vintras hade hon nät kring stammen, så inga djur har kommit åt att knapra på henne. Men dåligt mår hon – det är upenbart. Frågan är bara vad som är fatt. Och vad vi ska göra?

2 kommentarer:

Lin sa...

Vi planterade ett Stella i våras som nu ser väldigt ledset ut. De två nedersta grenarna är fina men alla de övriga är helt torra och vissna, och har inte ett enda blad. Jag läste något om vissnesjuka och gissar att det kan vara det. Väldigt tråkigt.
Jag vet inte om det finns någonting att göra eller om man måste ta bort det och börja om med ett nytt? Det är extra synd när det är fruktträd, eftersom det ju oftast tar några år innan de ger frukt...
Hoppas ditt träd frisknar till!

/Lin

LINDA sa...

Åh, så trist. Det verkar som om många har fått problem i vår. Hoppas att ditt träd kryar på sig. Jag klippte bort de vissna grenarn på mitt träd i går. Det var brunaktigt på ett sätt som det inte ska vara mitt i grenarna. Är inte säker på att jag fick bort tillräckligt. Och trädet ser lite löjligt ut - nästan som en körsbärspalm. Men vi får se. Nu får det vara så länge.


Vänligen
//Linda