19 juni 2010

Kunde inte hålla mig

Min frösådda bergvallmo växer och växer. Men, det går lika långsamt som tidigare. Lite mer fart har den i och för sig satt sedan den fick flytta till "Förskolan Fröet" utanför växthuset – ett två kragpallar högt land där frösådda perenner får växa till sig. Just nu har den sällskap av ett par backsippor och fyra echinaceor samt en halv armé aklejor.

Häromdagen fick jag syn på några skraltiga bergvallmoplantor och kunde inte låta bli. Tre fick följa med hem och sträcker nu på sig i en del av trädgården där det främst är sol under tidig förmiddag och sen eftermiddag. Hoppas att de ska kvickna till och börja se lite mindre tufsiga ut nu när de fått en massa jord där de kan sprätta med rötterna bäst de vill.

Men, jag har börjat bli lite misstänksam mot bergvallmo. Sorten jag köpte har relativt små blommor. Jag är dock alldeles säker på att jag har sett bergvallmo med riktigt stora blommor. Och min lilla frösådda har betydligt taggigare blad än mina nyinköpta plantor. På lappen som följde med plantorna står det skuggigt till halvskuggigt länge. Men – har även varit i grannens land och snokat – och på lappen till hennes blåa bergvallmo står det soligt läget. Undrar hur många olika sorter det egentligen finns och hur man ska kunna hålla reda på dem?

2 kommentarer:

UllaH sa...

Här finns en del del att läsa om bergvallmo. http://www.meconopsis.org/index.html
Din bild är fin.

LINDA sa...

Tack för länken! Och tack, roligt att du gillar bilden.

Ha en bra dag!
//Linda