6 juni 2010

Mina fröisar

Jag är så stolt över mina frösådda dahlior. I går planterade jag ut flera stycken. Grävde bland annat ner ett par av de frösådda i rabatten kring terrassen och satte ytterligare en i en halvstor konservburk.

I det ena rabattfallet var jag övertygad om att det var en dahlia jag köpt som knöl. Sen såg jag den vita pinnen med texten "Fantasia". En av mina fröisar!

Undrar hur blommorna kommer att se ut?

4 kommentarer:

UllaH sa...

Har också, som vanligt, sått dahlior. Fantasia är en rolig blandning där man kan hitta riktiga pärlor. I år har jag enbart kaktusdahlior och håller med om att det är jättespännande att se vad det blir för färger. Också formerna varierar. Toppar du - eller inte?

LINDA sa...

Jag hade inte en aning om att dahlior kan toppas. Det ska jag testa - har en som inte är riktigt lika buskig som de andra och som nog hade mått bra av lite toppning. Hur toppar man dahlior?

Solsken
//Linda

knas sa...

Vad kul, jag måste också testa att fröså dahlia. Jag brukar alltid nypa av blommorna så fort de gjort sitt i hopp om att det gynnar nya blommor att komma. Jag får väl prova att spara någon i sommar.

LINDA sa...

Tycker du att det hjälper? Att nypa blommorna, alltså. Jag har inte testat det, men borde kanske göra det i sommar. Fast det skulle vara väldigt roligt att få någon dahlia att fröa av sig. Försökte leta fröer i somras, men hittade inte ett endaste. Har läst att folk korsar sina dahlior också, men har inte fattat hur de gör. Det skulle vara väldigt kul. Tänk att få fram en alldeles egen!!!


:o)
//Linda