21 maj 2010

Vad skulle ministrarna säga?

Jag har glömt bort att titta under ”sparris-
hinkarna” de senaste dagarna. Det är hög tid för min första vita skörd. Känns lite bra med tanke på att de just nu tar
1 500 kronor kilot för vit sparris på proffsodlingen ett par mil här ifrån. Fast deras är mycket vackrare. Och knubbigare.


Jag slår vad om att min krumma sparris inte har en chans i världen att bli godkänd av EU.

6 kommentarer:

Rebeccas.se sa...

Halkade in i din blogg på ett bananskal. Vilken fin blogg du har! Är själv helt rudis på det här med odlingar, men jag tar mina första trevande steg. SÅ kul! Fick en AHA-upplevelse när jag såg dina elrör över pallkragarna. Har funderat och funderat på hur jag ska täcka kragarna för rådjur och ev. frostnätter. Tack för tipset! :)

//Rebecca

LINDA sa...

Tack!

Elrören är jättebra. De är trädda på långa spikar. Jag har också korta bitar fastskruvande längst ut på "gavlarna". Fast liggande. Jättebra att förankra väven i.

Lycka till och välkommen tillbaka!
//Linda

Linda Färnevik sa...

Och det finns ingen anledning i världen att vilja bli godkänd av EU! =) Mina frilandsgurkor såg ungefär likadana ut som din sparris förra året! =)

LINDA sa...

Ha ha! Det har du rätt i. Och jag lär få riktigt krokiga gurkor i år. Har planterat ormgurka, eller vad det heter. "Painted serpant" heter sorten, i alla fall.

//Linda

Linda Färnevik sa...

Jag läste ngnstans att gurkor med konstiga former berodde på att en liten insekt sprutade in ett gift som fick gurkan att sluta växa på ett litet, litet område. Helt ofarligt att äta dem, men då kan de visst bli som mina, dvs så här: http://2.bp.blogspot.com/_qXq_lize1Lk/SoRshAuz-eI/AAAAAAAABws/YFmgS6xtAcY/s400/090512+1727.jpg =D

LINDA sa...

Vilken häftig form! Har aldrig hört talas om det du skriver. Spännande - och tack för att du delade med dig. Blir riktigt nyfiken. Vet du vad den lilla insekten heter?

//Linda