12 april 2010

"We are the Mini-Pops"

I kväll fick jag äntligen ändan ur vagnen och sådde Mini-pops, en miniatyrmajs som ska vara god och gå att poppa. Blev lite full i skratt när jag öppnade fröpåsen och fick se kornen. Om inte alla frön går åt så kan jag ju alltid äta popcorn framför teven.

Tog en liten sväng ut i det som förhoppningsvis ska bli ett woodland. Ville se om det växer tussilago där. Blev väldigt förvånad när det inte bara var gula små solar som strålade mot mig från dikeskanten, utan även en skock med vitsippor.

I förmiddags intervjuade jag ett spännande par som snart firar 20-årig bröllopsdag. Fick med mig ett par krukväxter hem. En ledad succulent som ser skojig ut. Och så den här fetbladingen. Den ska tydligen få en stängel där blomman slår ut i en vit kaskad. Spännande! Någon som möjligtvis vet vad den kan tänkas heta?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är nog en rakborste du fått...Ja så heter den blomman i allafall här hos oss.Ps skönt när gubbarna verkligen förstår att man behöver lite hjälp...
Ha det bra i vårsolen! Mari

LINDA sa...

Rakborste? Spännande. Någon aning om varför den kallas så? Hoppas nu bara att den vill blomma så att jag får se hur det blir :o)

Ha det så gott du också!
//Linda

Karin Östlund sa...

Elfanttunga har jag hört och blommorna ska likna rakborstar.

Karin Östlund

LINDA sa...

Åh, tack! Låter spännande. Är nyfiken på hur det kommer att se ut.

:o)
//Linda