7 april 2010

Lika olika

Vilken härlig eftermiddag! Jag har sett tofsvipor på åkern för första gången i år, även om det är ett par veckor sedan de började synas på fälten häromkring. Och så har den bruna kärrhöken kommit tillbaka.

Blev jätteglad när jag upptäckte att ytterligare ett frö från mina Kap Verdefynd har grott – vattenmelonen från frukostbuffén. Undrar hur det ska gå. Måste jag virka jättestora hängmattor nu?

Har sått solrosor, luktärter, nya kronärtskockor (maken vred upp värmen lite väl mycket i växthustunneln härom kvällen – vi får se om kronärtskockorna som redan hade kommit en bit repar sig efter ångkokningen). Har också omskolat flera av tomatplantorna jag sådde den 6 mars.

Angående tomater så har jag upptäckt att plantorna är rätt olika. Kanske är det inte omöjligt att identifiera mina John Doe-tomater och få veta vilken sort som är vilken. Ska i alla fall göra ett försök när plantorna jag skolade om i dag har växt till sig.


I morgon har jag en annorlunda arbetsdag att se fram emot. Ska åka till Nordiska trädgårdar i Älvsjö tillsammans med en fotograf. Oj, oj, oj, så roligt det ska bli!

2 kommentarer:

Njut i din trädgård sa...

Melon wow!!! Ska bli kul att följa!

Fin fina tomatplantor!

LINDA sa...

Tack!

Det ska bli väldigt spännande med melonerna! Förra året köpte jag färdiga plantor. Är jättenyfiken på om jag ska klara vattenmelonerna och ännu mer nyfiken på mina "Queen Anne's Pocket Melon". Doftar de verkligen gott och går de att äta? Fast först måste jag ju lyckas få dem från yttepytteliten planta till frukt ... ;o)

Ha en bra dag!
//Linda