20 januari 2010

Einstein fick ett äpple i skallen …

… själv råkade jag blöta ner en tom toarulle.


Mamma berättade att hennes granne odlar i toarullar. Jag började samla. Det lät så smart. Men, det är ju hål i båda ändar. Att få till det med tidningspapper i botten gick inget bra, så till slut åkte hela kassen med toarullar ut.

Ångrar mig bittert.

För nu har jag kommit på knepet. Man fuktar rullen och låter den stå en stund. När den är genomfuktad är det bara att vika ihop ena änden till en botten och låta torka. Allra bäst blir det om man bankar ner botten lite inuti innan den torkar – till exempel med ett brustablettrör.

Hm … tycker de att jag är konstig på jobbet som jag skickar ut ett internmejl och ber alla samla toarullar till mig???

3 kommentarer:

Lotta 8`) sa...

hihi.... kul :) Jag brukar titta efter vilka som köpt sallad till lunch för de lådorna är perfekta som små växthus - sedan tigger jag.... :) Bra knep med toarullen, jag skall också börja spara nu :) Ha det gott, :)

LINDA sa...

Åh, så smart. Har sett väldigt fina salladslådor på sistone ;o)

Zäta sa...

Jag kör också med toarullar, men jag viker inte till någon botten utan låter det vara öppet hela vägen ner. Eftersom jag ställer toarullen i en glassbytta så får byttan agera golv. Det har funkat fint hittills. När det är dags att omplantera håller rötterna ihop jorden tillräckligt, och sedan har de fritt spelrum nedåt så att man kan plantera hela rullen i ställer för att ta ur plantan ur toarullen. Perfekt när man odlar känsliga saker som luktärter till exempel.
Dessutom kan man nöja sig med att fylla ca 2/3 av toarullekrukan med jord och sedan fylla på med mer jord om man tex odlar tomater. Så slipper man kruka om så snabbt.