8 januari 2020

Ansade rabatter


När stormen tjuter utanför knuten och blötsnön hamrar mot rutorna – då är det skönt att vara inne vid brasan. Ännu skönare är det att man dagen innan låg på knä i rabatterna, klippte ner vissnade perenner och rensade bort maskrosor och jordreva.

Det är underbart att rensa ogräs på vintern när man vet att de små uslingarna inte har en chans att återhämta sig. När det mojnar ska jag nog ta fram brännaren och ge det som växer mellan plattorna på terrasserna en dust. Moahahahaha!

Jag kan meddela att det var fantastiskt skönt med värmevästen. Det gjorde sitt jobb och höll ryggen varm. Fast stel blev jag ändå. Det är ingen som har tips på någon bra stretchövning som gör korsryggen glad? Jag har tagit hem en yogavideo från jobbet och ska se om den håller vad den lovar.

4 kommentarer:

Carina sa...

Hmmm bålträning och yoga borde göra det bättre. Jag älskar att ligga på en kloss. Jag får lätt en låsning i bröstryggen och den här omvända övningen som ser obekväm ut är underbar för hela ryggen. https://www.prorehab.se/ovningar/rorlighetsovningar/brostrygg-med-kloss-eller-handduk/

Ja ett dött ogräs är ett dött ogräs, är... :) Jag drog också maskrosor och grönt gräs i rabatter häromdagen. Men sekatören behöver lite kärlek hos skärslipen innan jag kan klippa igen. Det är onödigt slö nu.

Kram, Carina

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Det är bra Linda! Ge ogräset vad det tål bara :)

Trist med ryggont! Har inget bra tips för korsryggen, som tur är har jag inga problem med den ... peppar, peppar är väl bäst att tillägga! Men Carina har ju tips, hoppas det kan funka.

Här skiner solen idag! Helt otroligt. Ska snart ta med mig vovven på en promenad.

Ha en fin helg!
Kram Anita

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Hej Linda!

Skrev ett svar på din kommentar hos mig men klistrar in det här också utifall du inte ser den :) ....

Imorse vaknade vi till minus 7, vindstilla och rimfrost. Sååå skönt! Men det varade inte länge. Nu är himlen täckt av moln igen (som vanligt), det ska börja blåsa (som vanligt) och bli milt (som vanligt).

Buketten fotade jag en dag när solen för en gångs skull sken in på matbordet och lyste upp blommorna. Bara fem minuter senare var ljuset annorlunda så jag hade tur.

Tulpanerna var nog helt enkelt bara av ovanligt bra kvalitet. Annars är mitt knep att ställa ut dom i uterummet på nätterna där det är svalt. Då håller dom jättelänge. Idag ska jag köpa en ny bukett att ha på matsalsbordet när vi äter lördagsmiddagen.

Det var ju skönt att höra att du inte har ont i ryggen och att du även fått det bekräftat. Många håller på med yoga. Funderar lite på det själv. Verkar så avstressande och skönt samtidigt som det är nyttigt.

En riktigt fin helg till dig också!
Kram Anita

HWIT BLOGG sa...

Med detta gråväder är det gott nog att börja rensa ogräs! Ska börja i veckan...
Ryggont här med! Går som en sämre kråka!
Kram och ha en fin söndag :)
Titti