31 juli 2019

Före och efter

Man vet att maken är svältfödd på utflykter när man frågar hur det vore med en tur till finfina plantskolan en timmes bilfärd bort och han nästan rusar till bilen ;)


Jag har knappt gjort något alls i trädgården den här säsongen. Det har varit för mycket annat och orken och lusten har inte räckt till. Så i kväll efter utflykten var det härligt att ta itu med den här rabatten där matta buskage av akleja har trängts med självsådd gurkört i vitt och blått.


Så här såg rabatten ut i halvlek.


Nu är dagens inköp av främst höstanemon, olika echinaceor och alunrot planterade. Mina halvt bortglömda dahlior grävdes också ner samt tre plantor stockrosor. En har jag fått av en vän och de andra två hade självsått sig bland morötterna. Jag passade även på att tillsätta flera hinkar med champinjonjord eftersom jorden kändes lite torftig.

Jag är så nöjd. Både över att få känna mig jordig och över min ”nya” rabatt. Det ska bli spännande att se hur planteringen ser ut om ett år.

3 kommentarer:

Lena i Wales sa...

Du har ju så mycket på gång att det måste vara svårt att hinna med allt. Lusten ska ju också finna, inte kännas som ett tvång. Det blir säkert fint!

Carina sa...

Haha... är det så man ska göra för att få dem med :) Fast numera oavsett jag ska handla kläder eller besöka plantskolor åker jag helst utan sällskap... Det räcker att jag känner sällskapets tankar i plantskolan... ..hon har ju en blå iris, en hosta och och... Du fattar :)

Kul att berättelserna liksom landar och att du tar vara på idéerna.

Kram, Carina

HWIT BLOGG sa...

Har också lite rabatter som ska fyllas på...bra tips och det lär bli fint där hos dig! Ja augusti rullar på, så fort denna sommar gick. Hoppas vi får en skön höst nu...
Kram Titti