8 september 2018

En trädgård att andas i

När det är trassligt på jobbet och tankar och stress följer med hem är det skönt att helt kravlöst gå ut i grönskan, upptäcka att mandarinpumpan har börjat ge frukt, rensa undan visset, så ny dill direkt från vipporna och sakta röra sig i takt med det ena djupa andetaget efter det andra.


Sallat sådd i augusti.


Frösådda dahlior. Den röda ska jag definitivt spara knölen till.


Jag hade börjat misströsta om huruvida det skulle bli några söta små mandarinpumpor till halloween. Men nu så ... nu är de på gång.


Hjälp med krukdisken – det är kärlek!


Växthuset fick ett ansiktslyft redan i söndags för snart en vecka sedan. Det var så skönt att riva ner de trista gurkplantorna, klippa bort allt fult på tomaterna, snagga chiliplantorna och dammsuga golvet. Nu vill jag vara där inne igen.

5 kommentarer:

Carina sa...

Skönt att du har en oas och ett sätt att hitta tillbaka till andning och lugn. Och på sikt hoppas jag stöket på jobbet lägger sig. Vi hade en kompetensträff i torsdags eftermiddags och började prata om en rörig tid hösten 2014... Dålig kommunikation skadar så mycket.

Växthuset ser underbart och inbjudande ut. Och visst är det kärlek att få hjälp med krukorna :)

Kram, Carina

PS titta på martagonliljans fröställningar men för en vecka sen var den inte på väg att öppna sig... Nu ska jag 'bara' komma ihåg att kolla när jag kommer hem ;)

Lena i Wales sa...

Vad härligt när trädgården kan vara en fristad från all stress, då har du kommit helt rätt!
Önskar dej en rofylld söndagskväll!

Anita sa...

Linda!
Det är så bra att du har trädgården där du kan hämta kraft och styrka. Den är verkligen läkande. Och dagar i ditt växthus är guld värda.

Tack för din kommentar hos mig. Jag svarade hos mig men gör helt enkelt så att jag klistrar in svaret även här så du ser det. Det är långt :)

Kram Anita

----------------------------------------------------------------------

Hej Linda och tack goaste du!

Ja vi hoppas verkligen att Lucy kommer att återhämta sig.. Hon tycker själv hon är helt frisk (vilket hon inte är). Tror du inte att hon lyckades hoppa upp i soffan i uterummet när vi inte hann med. Som tur är är den inte så hög och hon verkar inte må dåligt efter det. Husdjuren blir ju familjemedlemmar och jag förstår precis hur du känner för Rivan.

Jag mår inte bra ännu efter Borrelian. Äter fortfarande antibiotika och läkaren sa att jag kommer att känna av sviterna ett tag efter jag ätit klart kuren. Det värsta är tröttheten, nackont och så har synen (långseendet) försämrats. Måste gå och skaffa glasögon men måste vänta ett tag då ögonen kan stabilisera sig igen till viss del och jag vill inte ha glasögon som är anpassade till hur jag ser nu. Det här har hänt mig en gång förut, sommaren 2011 då jag fick en allvarlig magsjuka. Men då kom synen tillbaka efter ett antal veckor. Men då var jag ju yngre 🙂

Jag hoppas också att märket som hudläkaren hittade inte är någonting. Jag vet att dom verkligen tar det säkra före det osäkra och tar bort allt som i framtiden kan bli något. Och om du inte ens sett det själv så är det säkert inget. Jag håller tummarna för att allt är ok.

Min aster ‘Twilight’ är tacksam så här på hösten. Jag har den på framsidan tillsammans med rosa höstanemoner och det är ett vackert äktenskap. Du har rätt i att phloxen påminner om blyblomman. Fast blyblomman är mycket mer himmelsblå. Chilin köpte jag fröer till i Tyskland förra året i september. Du kan få om du vill. Jag har isolerat en planta som jag tagit frukter från. Tror inte dom går att få tag på här. Har kollat på nätet men inte hittat dom. Hör av dig i så fall. Men den är jättestark! Fast den är snygg så man kan odla den för den skull. Det gör jag. Vi kan byta fröer, jag tar gärna din milda (som jag inte minns namnet på nu).

Usch så jobbigt du verkar ha det nu på ditt jobb. Du måste lova att du tar det lugnt och är försiktig. Stress är inte bra. Hoppas så att det ordnar sig. Jättetråkigt, jag vet ju hur mycket du trivs med ditt jobb.

Och svaret blev långt det också 🙂

Ha det nu så bra som det bara går! Njut och koppla av så mycket det går under lediga stunder i din trädgård och i ert härliga uterum.

Varma kramar
Anita

Meta sa...

Ja visst är det verkligen en lisa för både kropp och själ att vara bland blommor och blader.Har åxå börjat rens ur och kastat men än är det så fint att det är svårt.
Idag har det då verkligen känts som höst regn rusk och blåst det gillar jag inte. Hade hoppats på en fin och skön höst. Är hemma i natt och ska fixa lite här sen blir det nog en del säckar fulla på kolonin om det ska kännas så här i fortsättningen.
Ha det så gott och ta det lugnt så du orkar hela hösten och vintern den kan bli lång. Tur att du har en fin hjälpare.
Tack än en gång för ert besök det var så roligt.
Kram Meta

Anita sa...

Hej igen!

Så klart du får fröer. Men jag har lyckats slarva bort din adress. Kan du skicka mig ett mail (min mailadress finns på bloggen) med din adress så skickar jag ett svar med min :) Ska låta kapslarna mogna helt första bara så det blir nog inte förrän framåt oktober dom kommer.

Jättekul är det med din bok. Och så spännande. Tänk när du håller den för första gången i din hand. Tur att du fått luktsinnet tillbaka för det luktar ju något alldeles speciellt om böcker, nya böcker. Och är det dessutom ens egen bok måste det ju vara något alldeles extra.

Fortsätter att hålla tummarna för att det går bra med borttagandet av fläcken. Och ... att dom lyckas bedöva dig.

Kram Anita