16 april 2018

Uppstammad rosmarin


Min uppstammade rosmarin har överlevt vintern. För ett år sedan var den tät och fin, men nu när grenarna har växt känns den lite yvig. Är det någon som vet hur jag ska klippa den för att den åter ska bli tät och fin? Jag vill ju gärna ha blad ända inifrån stammen.

2 kommentarer:

Carina sa...

Hmmm... tyvärr har jag inga tips - bara ett 'var glad att den lever' :) Mina rosmarinplantor dör alltid i februari även om allt annat klarar sig i det svala utrymmet och trots att jag vattnar försiktigt. Det måste vara något med ljuset. Olivträd och fikus - lever, rosmarin i de sälla jaktmarkerna :( Men en ny är inköpt och planterad i krukan för vem kan leva utan färsk rosmarin...

Kram, Carina

Evas Kvarnaro sa...

Vilken fin uppstammad rosmarin, men vet du klipp bara den som lavendeln och låt den vara så, vackert.
Mina olika kryddor klipper jag ner rejält och de kommer så fint sen, snön hade ju ett 'varmt' täcke över växter i år.
Kram/ Eva