29 mars 2018

Nu är dahliorna sådda


Jag njuuuter i fulla drag. Mina fröer från Thompson & Morgan kom i veckan i och dag har jag petat ner 200 dahliafröer i root it-kuber. Sorterna är Giant Hybrid Mixed, Pompone Mixed, Dwarf Cacus Mixed och Unwin’s Dwarf. Unwin’s Dwarf låg i en gammal påse från Runåbergs med utgångsdatum 2013, så de kanske det inte blir så mycket med. Men jag kan ju ha tur.

Nu ska jag plocka ihop såddfabriken och slå mig ner i växthuset med min sushilunch. Ska lyssna på ljudbok, njuta av god mat och solsken och fira att jag har påsklov. Det känns hur underbart som helst!

3 kommentarer:

Anita sa...

200 dahliafröer, det var inte dåligt! Fröer brukar klara sig bra även om dom nått och gått förbi utgångsdatum. Det låter som en härlig lunch i växthuset. Vi kan sitta i uterummet nu och det är så härligt att den säsongen äntligen är här. Trädgården lär ta lång tid innan jag kan gå ut i.

Önskar dig en skön påskhelg!
Kram Anita

Carina sa...

Mmm... jag håller med Anita :)) Jag som tycker jag har många knölar men de är nog färre än 20. Fortsättningen med stol, bok, solsken och lunch... Härligt! Här var väl iofs solsken men en blåst som rev upp allt grus - ibland är glasögon bra.

I förrgår sådde jag chilifröna från dig. Så nu är det väntan som gäller. Hoppas det ska kunna bli något smakprov även om det är sent att så dem nu.

Glad Påsk! Kram, Carina

Rost och rädisor sa...

Nån gång måste jag testa att fröså dahlior. Sparar man dem sen som vanligt eller räknas de som ettåringar?