3 oktober 2017

Nystart i växthuset


Jag har känt mig lite less på växthuset de senaste veckorna.
Det känns som om allt förfaller så här i oktober. Tomat-
plantorna börjar se tråkiga ut och gurkorna är inte alls lika fina som de har varit. Eftersom nästan alla tomater ändå är slut drog jag bort samtliga plantor utom den som fortfarande ger frukt.

Jag började på förmiddagen och fick god hjälp av maken när han kom hem från jakten. Lådan där mina vilma-tomater växte har ersatts av potatisen casablanca. Knölarna kom inte ner förrän i mitten av juli, så det är inte dags för skörd riktigt än. Jag såg allt att plantorna har små knölar på cirka tre centimeter.Jag hade gott om sallatsplantor i mina pallkragar. De är fina, men kommer nog att bli ännu finare nu när de har planterats om inne i växthuset.


Det här är tomaten som fortfarande levererar. Den har ett femtiotal blommor. De kommer förstås inte att hinna utvecklas till mogen frukt, men jag kan ju alltid drömma om en vansinnigt varm och lång höst.

I går hade jag med mig flera kilo vindruvor till jobbet. Det syns inte ens att jag har tagit några. Tror att det blir många leveranser. Eftersom jag gärna vill köra min frukttork på nätterna för värmens skull ska jag nog se till att torka rejält med russin nu när druvorna till slut är mogna.

4 kommentarer:

Anita sa...

Det ser ju jättefint ut nu i växthuset med de späda fina salladsplantorna. Och vindruvorna får det att vattnas i munnen. Är avundsjuk på dina kollegor :) Jag har också skördat alla mina tomater. Dom ligger nu inne och ska mogna. Den sorten du har som fortfarande ger skörd ser jättefin ut. Vi satte också potatis i mitten av juli men den är skördad sedan flera veckor tillbaka. Gav jättestor skörd och vi har fortfarande kvar. Men du kommer att ha en härlig skörd att se fram emot i höst ... eller kanske en del till jul. Kommer ihåg när du skördade färskpotatis en jul :)

Kram Anita

Carina sa...

Å så härligt med egna russin :) Jag håller med Anita - det ser jättefint ut i växthuset. Ibland behövs det där rycket och det är kul att jobba ihop. Hoppas nu att du får förlängt skörden ett tag också.

Kram, Carina

Meta sa...

Inte är det mycket att hurra över nu i växtväg Fina färger har vi i alla fall i naturen. Nu får det sova lugnt och fridfullt till nästa år här hos mig( snart)Om inte allt för många veckor flyttar jag hem.
Ha det gott
Kram Meta

Lisa sa...

Hej Linda!
Först och främst vill jag komplimentera dig för massor av härlig trädgårdsinspiration!
För att presentera oss närmare så skriver jag från GardenStore, en trädgårdsbutik på nätet. Hos oss kan du kan hitta allt du behöver för din trädgård och uteplats, från redskap och maskiner, trädgårdsmöbler, till odling och skötsel. Vi har produkter för både inne- som utomhusodling och även växthus, produkter som vi tror skulle kunna intressera dig. Jag skulle väldigt gärna vilja komma i kontakt med dig via mail, då vi gärna skulle vilja samarbeta med dig. Det vore väldigt intressant och spännande och vi hoppas att du ska känna detsamma. Hör gärna av dig till lisa@gardenstore.se så kan vi tala närmare.
Hoppas att du får en riktigt trevlig helg!