2 april 2017

Växthussäsongen är igång!


Så där! Nu är jag back in business. Växthuset har öppnat för säsongen och jag har sått dahlior, astrar, Texas bluebonnets och luktärtor som ska få bo där ute och gro i sin egen takt. Frostvakten är inställd på minimitemperatur tre plusgrader. Tjohoo! Det är nu det börjar på allvar!

3 kommentarer:

HWIT BLOGG sa...

Ja äntligen! Att bara få öppna dörrarna till växthuset är en sann lycka :)
Ha en fin tisdag!
Kram från Titti

Evas Kvarnaro sa...

Grattis till dig som har växthus, jag förstår din lycka. Jag riktigt ser dig när du svänger upp dörren till växthuset och ler med hela ansiktet, det är du väl värd Linda efter en lång väntande vinter, ja det är vi alla.
Även jag är glad fast jag inget växthus har. Jag sår inne och ställer lite här och där men väntar på att marken ute blir lagom för sådder och plantering. Det jag gör nu är 'höststädning', eftersom jag aldrig städar trädgården på hösten, den måste jag ha nu på våren. 'Skräpet' räddar min trädgård, för den förgrömmade nattfrosten är hopplös där jag bor. Den vill gärna jäklas med mig.
Jag måste absolut täcka för rosorna med säckväv, sol på dagen och frost på natten är döden för dem. Men att få klippa ner vissna växter och ta det i min lugna takt är en vårlig känsla för mig.

Må så gott/ Eva

Carina sa...

Så härligt det låter och så ljust och luftigt det ser ut :)

Jag har varit på kurs i två dagar så när jag fått i mig en seen frukost ska jag gå ner och titta till växthuset och det som hamnat där.

Kram, Carina