1 januari 2017

Börjar året med en solros


Vilken härlig början på året! Solsken och nästan vindstilla. Efter en lunch i växthuset tog jag itu med att vattna blommorna i övervintringsboden och fann en två decimeter hög solros med knopp! En fågel måste ha släppt ett frö i samma kruka som en av mina fuchsior. Nu har solrosen fått en egen kruka och bor i vinterträdgården. Det ska bli väldigt spännande att se hur det här går.

8 kommentarer:

Meta sa...

Vad trevligt det är de där små fina detaljerna som gör allt så glatt och fint. Jag planterade min första planta idag en julros som stått inne och inte mådde så där väldigt bra.
Ha nu god fortsättning på 2017
Kram Meta

lavendia sa...

Så spännande och med knopp i tom. En övervintringsbod är precis vad jag skulle behöva. Precis nu gör vi ett litet test med frostvakt i växthuset - alltså se hur mycket el som går åt. Vi har några minusgrader ute. Men alla växter står i garaget.
Det vi åt på nyår var inte heller kalorifritt. Din kaka ser så fin o ändå enkel ut, så att tom jag skulle nog kunna göra dekorationen. Annars är jag mer för brödbak. God fortsättning. / Britt

Carina sa...

Mmm så härligt och löftesrikt :) Igår var ljuvligt ute och jag använde kompostkvarnen hela eftermiddagen. Bra du påminde mig - jag måste ner och se över mina förvarade växter.

Kram, Carina

HWIT BLOGG sa...

Ohh vilket härligt vårtecken! Lycka! Ta hand om den nu :)
Önskar dig en god fortsättning och en glad vecka...
Kram Titti

Marie sa...

Vilken härlig överraskning, hoppas att den fortsätter ta sig bra!

Anita sa...

God morgon Linda och god fortsättning på 2017!

Vilken överraskning och vilken växtkraft. Undrar hur hög den kommer att vara till sommaren. Idag är det snö här hos oss och blåst. Jag antar att ni har likadant väder hos er och gissar att du kanske njuter av det, vet ju att du gillar snö :)

Ha en fin dag i snön!

Kram Anitalavendia sa...

Baka bröd är riktigt roligt. Börja ska du se.
El i växthuset blev ingen hit. Temperaturen kom bara upp i +2 och det drog massor av el. Maken räknade ut att ca 50:- per dygn skulle det bli. Och då var det ändå bara -3 ute. Det kan ju bli mycket kallare.
Växterna får nog stå kvar i garaget. Vi har ju ett uterum också, men det är inte frostfritt där heller och inte helt tätt heller.
Lycka till med solrosen./ Britt

Anonym sa...

Denna solros ger ett hopp om en vår som kommer och en sommar därefter!
God fortsättning på det nya året!