16 oktober 2016

Stora höströjardagen


Så där, nu har vi haft stora höströjardagen. Förvarnade maken redan i går kväll om att jag gärna ville ha trädgårdshjälp. Jag har fortsatt att klippa ner och plantera om pelargoner.

Nu står i stort sett alla i boden tillsammans med andra krukväxter som inte tål vinterkyla. Jordgubbarna är nedgrävda i landet, penséerna ställda i drivbänken och de chiliplantor jag vill ha kvar är omplanterade, nedklippta och flyttade till vinter-
trädgården.

Maken har klippt ner tomat- och gurkplantorna i växthuset och diskat hur många hoar och krukor som helst. Är sååå tacksam för den hjälpen! Har muttrat för mig själv om downsizing flera gånger under dagen. Så skönt det vore att inte ha fler växter och odlingar än jag egentligen orkar med – att ha färre, men mer ompysslade plantor. Lyckades faktiskt slänga en pelargon som jag har blängt på i tre år. Ska verkligen försöka att inte rusa ut och gräva upp den ur komposten.

6 kommentarer:

Evas Kvarnaro sa...

Jag tror att din höströjardag är större och mer jobbigare än min, du har ju massor av grönsaker m..m. Ni har ju ett växthus som bör städas ordentligt varje år m.m.
Det har inte vi, men ändå är det fullt upp, han har tagit jordgubbar revor och planterat lite mera nya. Men i helgen har vi inte gjort något ssådant, vi har ju veckorna på oss.
Vad synd om pelargonerna, kanske jag gräver upp dem, fniss

Må väl/ Eva

Meta sa...

Jojo mensan det är mycket som borde fixas nu och sååå skönt det är när det är gjort och att ha hjälp det är guld värt
Ha nu en bra vecka
Kram Meta

Anita sa...

Visst är det väl skönt när allt är klart. Och visst är det väl skönt att veta att alla krukor är tvättade och klara att plantera i nästa vår. Ler när jag läser om dina funderingar kring downsizing. Dom tankarna är vi nog många som har den här tiden på året men av någon underlig anledning så brukar man glömma bort dom under vintern :) Kul att höra hur det går med din omplantering av pelargoner redan nu. Jag brukar inte plantera om mina förrän i februari/mars men däremot klipper jag dom kraftigt.

Ha en bra onsdag!

Kram Anita

Rost och rädisor sa...

Vad långt du har kommit! Alltid lika motigt att gräva ner jordgubbar och ta han dom pelargoner. Gott att få hjälp då går det lite lättare. Brukar också få assistans med en del krukdiskning.
Ha det så gott
/Anette

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Det lät skönt att ha det gjort! Jag har inte diskat en kruka men det är som det brukar hos mig. Pelargonerna har jag mer eller mindre tagit livet av så det har löst sig själv ;)

Kram, Carina

Anonym sa...

Mycket att stå i för en ny säsong.
Gjorde det mesta innan jag lämnade Wales, för här i Spanien känns det fortfarande som sommar.
Ha det bra!