4 oktober 2016

Första frosten


I natt kom den … den första frosten. Jag vaknade vid fyra och såg att det var en minusgrad ute. Var klarvaken på en halv sekund och rusade ut för att slita in de växter som jag är rädd om och som inte hade blivit omstoppade med filtar. Frågan är om det blir varmare igen eller om det är dags att stoppa in i boden …

6 kommentarer:

Meta sa...

Här håller termometern sig på 3 + än så länge. Vill inte alls ha kallgrader nu vi ska lägga skingel på taket till huset och då behöver vi lite värme.
Ha det gott
Kram Meta

Evas Kvarnaro sa...

Inte kul med frost redan, men men . . . . våran får vi nog i natt, just nu + 2 gr.
Om vinden kommer från norr så får man nog börja tänka på att ta in dem, vi täckte dahliorna med gamla gardiner som jag har för just detta ändamål.
Vi var i Norrahammar idag (barnvakt åt bbb) där var det betydligt kyligare än här,
men det är ju Vättern som skickar sina kalla vindar, fy . . .

Må gott/ Eva

Anonym sa...

Det verkar som det gått väldigt fort i Sverige, från sommar till minusgrader.
Ha det bra!

Carina sa...

Usch, inget kul sätt att vakna på. Ska ta och gå igenom och ta in saker för vinterförvaring nästa vecka. På ett sätt skönt att bli av med den uppgiften.

Kram, Carina

lavendia sa...

Usch då. Frost så här tidigt är inte kul. Här är kanonväder, fast kallt. Ser ut som rena sommaren inifrån.
Det är ju svårt att veta om det håller i sig. Både det fina vädret o kylan.
Jag mår hur bra som helst och även kompisen Mr Wren, som har fått en ättling hos min mamma.
Jag tänker hela tiden, att nu ska jag snart börja skriva igen. Men så är det så mycket annat. Men det blir nog något framöver. Tack för kommentaren. / Britt

Anita sa...

Men har ni redan haft frost! Här har det varit plus 1 som kallast. Men jag har tagit in alla växter som ska in utom citrusträden så jag är nästan klar. Har inte riktigt plats för citrusträden ännu, har för många chili och paprikaplantor kvar som står i vägen. Men de sista frukterna på dom håller på att mogna så allra tidigast nästa vecka kommer även citrusen in.

Ha en bra vecka!

Kram Anita