29 oktober 2016

En solig höstdag


Så härligt med solsken! Strunt i att det blåser friskt – det är så underbart att vara ute i det strålande ljuset. Nu är alla växter som ska övervintras instoppade i boden. Växthuset är tomt så när som på ett bord och en stol. Jag väntar på att vinrankan ska fälla sina löv så att vi kan beskära den och rengöra glasväggarna.

Boden är inställd på minimum fyra grader och åtta lysrör ska hålla växterna pigga och glada under de mörka månaderna. Jag har till och med lyckats skapa plats för robotklipparen Hjärtrud under ett av blomborden.

Passade också på att krava en pumpa att lysa upp mörkret med nu när Halloween står för dörren – fast spökena och gastarna ringde på och länsade godisskålen redan i går kväll. Här ska det bli försommarmat till kvällen – sparrisrisotto med räkor och körsbärstomater, oregano och citrontimjan. Det känns skönt efter en dag med massor av frisk luft och som sagt … SOLSKEN!

5 kommentarer:

Evas Kvarnaro sa...

Den maträtten låter jätte god och efter en trädgårdsdag med solsken och vind,
blir du säkert mer än nöjd.
Hos mig blev det Ratatouille, den kan man äta i flera dar om så önskas.
Pumpan blev fin och i mörkret kommer den lysa skrämmande.
Jag har inte gjort något med pumpor i år, har varken haft tid eller lust.
Jag också fixat mycket i trädgården, nej inte färdig, blir aldrig det för alltid något
som ska fixas, om inte jag så hittar gubben på en del . . .

Må väl/ Eva

Meta sa...

Kommer nog till dig och käkar det låter så gott. Visst är det härligt med sol och en dag till får vi, ska till kolonin och hoppas det är några fler som vågar sig dit.
Ha nu en fin söndag hos dig
kram Meta

Anonym sa...

Låter gott!
Idag blev det lunch på en trevlig golfrestaurang i trevligt sällskap
Ha en bra ny vecka!

Carina sa...

Gott! Jag älskar sparrisrisotto men har inte gjort det på ett tag... ..så tack för påminnelsen :) Jag ska ta itu med alla krukor ute idag. Garaget blir deras vinterplacering. Där står dahliorna som torkat upp och nu ska de packas i lite torr torvmull. Sen kan det få bli vinter i lugn och ro :)

Kram, Carina

LINDA sa...

Hej Carina!

Jag lyckas inte ta mig till din sida. Har du bytt adress, eller nåt? Jag får bara felmeddelanden.

Kram
Linda