1 juli 2016

Det är inte alls dumt med en gräsrobot

Nu har jag varit testpilot för Husqvarna Automower i en och en halv månad. Jag ångrar inte för en sekund att jag hoppade på den här möjligheten.

Klipp #5

Det är så skönt med en gräsmatta som hela tiden är välklippt. I synnerhet nu när den börjar växa till sig efter torra maj och juni. Det är till och med så att maken börjar prata om att gödsla gräsmattan lite – det har han aldrig varit intresserad av tidigare. En gödslad gräsmattan kan ju innebära gräs som växer snabbare och mer klippning. Vi får se hur det blir.

Klipp #4
Allt är dock inte som förväntat. Husqvarna menar att det här ska vara en klippare som klarar smala passager. Jag har upptäckt att firman som installerade automowern har uteslutit remsan mellan växthuset och sparrislanden. Jag frågade om det häromdagen och fick till svar att klipparen inte skulle klara den biten. Lite trist. Det är trots allt en rätt bred remsa med gräs och den måste vi klippa för hand.

Klipp #3
Dessutom saknar jag doften av nyklippt gräs. Det är så ljuvligt när maken klipper och den där gröna klorofylldoften letar sig in i huset. Tur att grannen fortfarande klipper med ”vanlig” gräsklippare.

Men som sagt, framför allt är det positivt. Automowern sköter sig själv och hörs nästan inte alls. Vi ser den jobba på morgonen innan vi går till jobbet, men när vi kommer hem sover den i sin laddstation i väntan på nästa dags klippning. Den håller snyggt och ger oss mer tid till annat.

5 kommentarer:

Meta sa...

Jo men lite doft får du ju när du klipper remsan Det var nog de de vill du skulle känna hihi.
Ha det gott och mina 3 kvadratmetrar också skulle ha en sån hahaha.
H det gott och njut dagen
Kram Meta

Gunborg Uhno sa...

Den står på min mans önskelista.
Trevlig helg.

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken trevlig röst du har!!! Det var det jag tänkte på först. Sen har ju inte vi gräsmatta men hade vi haft det hade vi nog haft en Automower, verkar oerhört fiffigt. Och jag som är född med hösnuva hade sluppit lukten av klippt gräs vilket är en trigger av guds nåde. Kul med youtubeklippen!
Agneta kram

Carina sa...

Eftersom välskött och välklippt gräs gör alla rabatter så snygga borde jag verkligen ha en sån makapär. Jag är verkligen kass på att sköta gräs. Både för det är tråkigt och för hösnuvans skull. Men tydligen klarar de inte lutningen här.... :(

Ha det gott! Carina

Anonym sa...

Låter härligt att slippa klippa det mesta av gräsmattan, fast på vår kulle skulle den nog ha lite svårt.
Om du inte redan sett mig idag, kolla in på min blogg. SVT Play finns ju allitd i Sverige.
Ha det bra!