27 juli 2016

Dalens Pink Amour


Är hon inte bedårande? Dalens Pink Amour heter hon och är förstås en änglatrumpet. Jag såg henne på Facebook i höstas och frågade personen som hade lagt ut bilden om jag kunde få köpa en stickling. Dagen före julafton damp en pinne utan rötter ner i brevlådan och nu blommar hon sedan tre dagar – trots ett häftigt angrepp av spinn här under sommaren. Är så kär i den här dubbla rosa kjolen till blomma.

5 kommentarer:

Carina sa...

Helt ljuvlig! Så småningom ska jag skaffa änglatrumpeter igen... ..när jag har plats att vinterförvara dem :)

Carina

Lenas trädgård sa...

Underbar! Så vacker....
Men jag gillar inte Änglatrumpeter - egentligen! Hihih
// Lena

Gunborg Uhno sa...

Mmmm så fin.Doftar den så där gott som den vita gör?
Ha det fint.

Lotta&Olof Birgersson/Ingemansson sa...

Verkligen fin! Hoppas du har det bra, vi började skörda igår, härligt! Hör av dig om du är sugen på solrosor, de är jättefina nu. Kram Lotta

Anita sa...

Vilken skönhet! En väldigt vacker änglatrumpet. Själv har jag gett upp änglatrumpeter beroende på spinnet. Då jag bara har uterummet att övervintra dom i så spred sig spinnet till andra växter där så till slut slängde jag dom, med sorg i hjärtat för jag gillade dom verkligen. Men belöningen blev att jag inte haft något spinn i uterummet sedan jag slängde dom och det är flera år sedan så det känns ändå rätt bra. Och jag får njuta av andras änglatrumpeter istället :)

Kram Anita