15 maj 2016

Välkommen Fredrik!


Så här såg det ut hos oss tidigare i dag. Vi flyttade magnolian sieboldii för en vecka sedan och sedan dess har rundeln bakom växthuset endast härbärgerat några aklejor.


I dag besökte vi återigen Billbäcks – den här gången med släpkärra – och fick med oss äppelträdet Fredrik, 6 år, hem. Så härligt att äntligen ha ett äppelträd i trädgården. Jag har önskat mig ett i flera år. Skönt också att det går att köpa träd som är lite äldre och där vi inte måste vänta på frukt i evigheters evighet.

5 kommentarer:

lavendia sa...

Det är jättebra att kunna köpa litet större träd och få frukt tidigare, hoppas man.
Fruktträd är väl inte så känsliga. Men jag lyssnade på ett föredrag om att flytta växter. Störst är starkast. Har jag haft flera växter, så har jag ibland "testat" med den minsta. Tänkt att det gör inte så mycket om inte det går. Nu har jag lärt mig. / Britt

Meta sa...

Ja det är tur det finns för alla kassor. Jag köper åxå gärna större träd så man slipper vänta alltför länge. Det blir mums hos dig i höst då ser jag
Ha det gott och njut även känslan av ett eget träd
Kram Meta

Rost och rädisor sa...

Grattis till Fredrik! Verkligen trevligt med et fruktträd och fin blomning på köpet.

Tittade egentligen in för att säga att nu förgror jag mina ärtor och bönor en och en och ställer i kallväxthuset, för att de ska vara klara för utplantering när nästa värme kommer. Perfekt med papperskrukor till detta eftersom de inte hinner mögla och bara går att petar rakt ner utan att störa rötterna, eller om det eventuellt inte hinner bli rot i hela burken så gör det inget.

Har du kunnat hålla dig... eller trodde du jag glömt..

Allt gott och kram

Anette

Zäta sa...

Åh, vad kul!
Stort grattis!

Anita sa...

Grattis till nytillskottet! Visst är det bra att kunna köpa redan uppvuxna träd av alla slag. Och Fredrik kommer säkert att bära mycket god frukt till er. Vi gjorde samma sak sommaren 2013 med vår avenbok, köpte plantor som redan var närmare två meter höga för att snabbt få ett insyns och rådjursskydd på ett ställe där vi tagit bort spirea och kolkwitzia. Och det har blivit hur bra som helst! Visserligen blev det mycket dyrare än att köpa meterhöga plantor men nu har vi redan en tät vägg av avenbok som inte ens det mest energiska rådjur tar sig igenom.

Kram Anita