18 mars 2016

Citron och abborre

I onsdags morse gav sig pappa ut i den tjocka dimman och lade nät för första gången i år. I går kom han hem med nästan 40 abborrar och några sikar, en mört och en lake. Jag bjöd in mig själv på lunch hos föräldrarna i dag och tog med mig en citron. Jag vet inte om jag har testat mina hemodlade tidigare, men den var riktig fin. Sur, förstås, men riktigt saftig. Supergott och trevligt! Dessutom fick jag ett sms från maken. Han hade fått ett vildsvin av sin syssling. Det skulle vara färdighängt på tisdag. Hm … frysen är väldigt full. Undrar vad "ett vildsvin" betyder den här gången. Hur stort är det och i vilken form kommer det hem? Föräldrarna har tack och lov en extra frys där köttet får plats om det kniper. Nu ska jag gå ut och så sallat. Det känns så trevligt med kött, fisk och grönsaker som inte kommer ifrån affären.

2 kommentarer:

Meta sa...

Och grönsaker från egna tomten, med citronen på toppen, kanon liv du får.
Ha det gott i helgen
Kram Meta

lavendia sa...

Det är inte dåligt att delvis vara självförsörjande. Vi lägger också ut nät ibland, men det är då vi inte metat tillräckligt med agnfisk till kräftfisket. I "vår" sjö får vi mest gädda, brax, ibland några abborrar och sutare. Abborre och sutare har vi prövat att äta (ja gädda en gång också).
Citron är väl det enda jag skulle kunna bidra med just nu för självhushållet. / Britt