27 februari 2016

Rofylld morgon


Vilken skön morgon! Vaknade riktigt tidigt och tänkte att det var kriminellt att lämna bingen före klockan sex en lördag. Men så kom jag på att jag ju faktiskt somnade före nio i går kväll och hade sovit tillräckligt.

Är så glad att jag gick upp. Jag har myst med en kopp te i vinterträdgården samtidigt som jag skrivit Lindas täppa för mars månad. Februaris täppa var i tidningen i förrgår.

Det är så härligt att se solen gå upp när frosten ligger vit på åkern. En och annan svan och gås har börjat beta och det känns verkligen att våren är på väg.

Nu ska jag så sallat i mitt inomhusland och börja fundera på vilken fröer jag ska beställa. Ska försöka lägga upp en bild på inomhuslandet i morgon.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Inget är för tidigt eller för sent! Klockan har ingen betydelse mer än i sambandet med andra människor.
Ha en trevlig helg!

Meta sa...

Ja du jag kommer då inte upp före 8 på dagarna ligger kvar och bara njuter av solen som lyser in genom fönstret.Det är inte var dag det händer. nu tycker jag att det börjar kännas bra måste vara vår på gång här i alla fall
Ha det gott idag
kram Meta

Anonym sa...

Hej, ser att du missat min kommentar om boken Grönsaksodling - och jag är så himla angelägen att reda ut detta så jag är glad om du kollar in. I kommentarsfältet under texten om min bok. Snälla kika på det!/lena i

LINDA sa...

Hej Lena!

Jag önskar att jag hade haft kvar pressreleasen. Då hade jag kunnat skicka den till dig, eller ta en bild på den. Jag ska dubbelkolla i boken när jag kommer hem, men jag tror inte att jag sparade den. Ska dock dubbelkolla. Lovar.

Anita sa...

Det låter som en fantastisk morgon. Och med ett fång tulpaner på bordet dessutom. Tack för svaret om spinn. Jag skrev svar hos mig men klistrar in det här också.

Ha en fin vecka!

Kram Anita

Det där med spinn är ett gissel. Och det är nog som du säger, det går nog bättre med rovkvalster exempelvis i ett växthus där det är hög luftfuktighet. Ändå försökte jag hålla hög luftfuktighet förra året. Jag hade flera skålar med vatten utställda och duschade växterna flera gånger om dagen. Men jag tror att för min del hade nog angreppet kommit för långt. Jag såg "spindelnät" och då har det ofta hunnit för långt. I år har jag en annan strategi för mina hibiskusar. Jag har tagit bort alla bladen och klippt in grenarna. Sedan har jag tvättat stammarna med såpa och duschat jorden med såpvatten. Där har jag sedan lagt ut plast som ska få ligga där några timmar för att pröva att kväva dom som eventuellt finns kvar uppe på jorden. Om dom fortfarande är kvar efter den behandlingen åker dom väck!

Anita sa...

Såg just din kommentar ...

När du nämner det, jag har nog också hört att man ska kunna dränka spinnet. Men som sagt, så stora hinkar är svåra att hitta, i synnerhet för mina enorma hibiskusar. Och gurkan och chilin ska man ju inte tala om. Det skulle väl vara om man la dom i badkaret då :)

Kram Anita

LINDA sa...

Hej Lena!

Jag är ledsen, men jag har inte kvar pressreleasen.

Hoppas att du får tag i den på annat sätt!

Vänligen
Linda

lavendia sa...

Morgonstund har guld i mun sägs det ju, så det var helt rätt att du gick upp. Visade det sig. / Britt

Evas Kvarnaro sa...

Förstår att det är vackert med soluppgång, säkert lika vackert som solnedgång.
Jag är en nattuggla så det blir alltid solnedgång för mig och sällan solmorgon.
Men givetvis när sommaren är här och solen skiner in i sovrummet då vaknar även jag.
Sommartid sover jag mindre timmar jag vill njuta av alla dygnets timmar . . . .
men det negativa är att jag gäspar dagen i ende.

Godnatt/ Eva