27 januari 2016

Potatis blev inslag i radio


I söndags lade jag ut en bild på min färskpotatis på Facebook och i måndags hörde P4 av sig och ville göra intervju. Jag är riktigt förvånad över att jag tackade ja, men det gjorde jag och det var riktigt roligt - kanske främst för att reportern var så vansinnigt trevlig. Inslaget finns här - två timmar och fyra minuter in i ljudfilen.


5 kommentarer:

lavendia sa...

Vad spännande! Jag tänkte att det kan bli något för tidningen (men det har du väl redan ordnat?).
Kamelian dagens tidning. Lördag 30/1 10.30 - 13.30, samt torsdag 4/2 17.30 - 20.00. Om blomningen är jättestor eller ej vet jag inte. Såg bara annonsen./ Britt

Anita sa...

Kul! Och nu fick jag ju svar på frågorna som jag ställde till dig i ditt inlägg om temperatur och sådant. Det här ska jag testa. Det låter som att man ska starta lite tidigare än september om man vill ha dom till jul. Tänk att kunna skörda både egen färskpotatis och brysselkål till julaftonsmiddagen. Mmmmm!

Kram Anita

Anita sa...

Nej, så långt lyssnade jag inte. Margaretadagen är lätt för mig att komma ihåg, mitt andranamn ;) Och då ska jag berätta att jag faktiskt prövade att sätta en andra omgång förra sommaren. Jag satte dom den 26/7, alltså bara 6 dagar ifrån Margaretadagen. Jag satte dom i en pallkrage och då augusti/september var varma och fina så borde det varit idealiskt. Men när jag skördade dom den 26 september blev det bara till 4 portioner och det var inte fler på gång heller. Men ack så goda. Jag tror inte mina sättpotatisar var i bästa skick. Dom hade inte legat i kylen utan det var några av vårens som blev över och som stod kvar i sina äggkartonger i uterummet. Inte idealiskt alltså. I år ska jag pröva igen men tror att jag försöker sätta dom runt den 15 juli. Och jag ska ha dom i kylen innan. Men jag ska också pröva att sätta som du gjort i september för att eventuellt få skörda till jul :) Visst är det roligt att experimentera!

Kram Anita

Meta sa...

Grattis till det inslaget sånt spontant är kul
Ha det gott i slutet av veckan snart är de februari
Kram meta

Evas Kvarnaro sa...

Grattis Linda det är du värd, du är ju så intresserad av växthusliv så visst ska du bli uppmärksammad.
Bravo till dig, stora kramen/ Eva