20 januari 2016

Finaste chiliplantorna någonsin


Ibland har man tur! Jag har i flera år tittat på en enkel självbevattning som Willab Garden säljer, men utan att köpa den. I höstas bestämde jag mig för att ta tag i växthusets bevattning och skaffa någonting som gör det smidigare. Jag tycker att det är så vansinnigt trist att vattna och mitt i sommaren så går det ju åt rätt mycket vatten.

Till de stora hoarna i växthuset blir det Gardena Micro-Drip. Men jag skulle också vilja ha något smidigt system till mina chiliplantor, ett system som jag kan börja med i vinterträdgården och sedan flytta ut till växthuset.

I går kom jag att tänka på det där bevattningskittet hos Willab Garden och bestämde mig för att beställa. När jag gick in på sidan så visade det sig dessutom vara kampanj på växthustillbehör. Det var inte så värst mycket som var nedsatt, men just min självbevattning med utbyggnad.

Tjohoo! Ser redan framför mig hur jag kommer att ha finare chiliplantor än någonsin.

OBS! Bilden är lånad från Willab Garden. 

6 kommentarer:

Zäta sa...

Grattis!

Meta sa...

Du är ju otrolig med dina plantor. sån energi har då inte jag att det finns tankar på sånt nu. Är mest irriterad över all snö som gör att jag inte kan ta mig till kolonin.
Ha det gott och lycka till
Kram Meta

lavendia sa...

Vad bra när man hittar något som verkar bra. Jag har ju inte heller något system, fast man ibland skulle önska att jag hade. Men då det står krukor högt och lågt är det nog bara vattenkanna och slang som gäller.
Har du redan sått chili? Mina två tomatplantor är ca 30-40 cm höga men rangliga. De blommar inte än. Jag borde sätta dem i rejäla krukor, men då vet jag inte var jag skulle sätta dom./ Britt

Gunborg Uhno sa...

Dom där har jag.Toppen att kunna plantera i dom och vattningen sköter sig själv.Man kan fylla fullt och åka bort en vecka inga problem.
Kram.

Anita sa...

Jamen grattis! Ibland ska man ha tur. Du måste berätta hur det kommer att gå med din bevattning. Det där kanske vore något för mig. Jag har ju mina chilisar i uterummet och där måste man vattna varje dag, ibland två gånger om dagen.

Kram Anita

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Spännande läsning! För jag delar din känsla för att springa runt med vattenkannan. Hoppas du berättar mer om hur det går framöver. Har läst om och tänkt ta reda på mer om solcellsdriven vattning också.

Ha det gott! Carina