22 december 2015

Sådder i växthuset


För en veckan sedan kliade det så pass i fingrarna att jag inte kunde låta bli att ställa några små tråg med sådder i odlingsmanicken. Det blev sallat, brysselkål, basilika, dill och krasse.

Sallaten, dillen och krassen är tänkt till våra kanariefåglar som brukar älska grönt, men näst intill ratar det som kommer från affären.

Basilikan hoppas jag på att få äta själv och brysselkålen vet jag inte riktigt vad jag ska göra med. Den har ju lång utvecklingstid, men inte sååå lång. Kunde helt enkelt inte låta bli … och vem vet – blir det en grön vinter så kanske den klarar sig i växthuset. Dit fick den i alla fall flytta i söndags tillsammans med sallaten och får nog bli kvar där tills det är risk för minusgrader.

4 kommentarer:

lavendia sa...

Det har kliat litet i fingrarna här också, men jag har ju inga fåglar att skylla på att jag måste så.
Men igår satt jag o noga gick igenom Impectas katalog, men beställde inte. Jag tänkte gå igenom några fler först.
Har du någon tomat och gurka på gång som förra året? Jag har satt två små tomatsticklingar från årets plantor. De lever, men inte så mycket mer. God Jul! / Britt

Lotta Birgersson sa...

Haha,vad var det vi pratade om? God jul och Gott Nytt odlingsÅr. Kram Lotta

Min plats i solen sa...

Haha, jag låg och funderade härom kvällen på att de snart är dags. Att trädgårds- och odlingslängtan har smugit sig på. Och som jag har längtat efter den där känslan. Efter ett år då allt vad trädgård heter har fått vila så är det så härligt att känna den förväntansfulla känslan igen. Så efter jul kickar jag nog också igång med basilika och tomater. ;)

Ta hand om dig kära Linda och ha en strålande fin jul.♥

Kram Lotta

Evas Kvarnaro sa...

Ja med sådant väder förstår jag att fingrarna kliar, det är mer som vår än vinter.
Äta grönt gör vi gärna här i huset, sen blir julen även grön ute, fniss ....
Men det vänder vid nyår . . .
GOD JUL önskar/ Eva