21 november 2015

Ska jag ta in dahliorna?


Jaha, i onsdags hade jag fortfarande blommande dahlior och nu är det nästan åtta minusgrader. Jag borde definitivt ägna dagen åt att ta upp dahlior. Fast jag funderar på att endast gräva upp en knöl. Den som jag fick av en före detta arbetskamrat i våras. Den är så fin. De andra som jag har haft i vår kommer jag nog inte att sakna.

Funderar på om jag inte ska köpa en påse fröer till kaktusdahlior i vår i stället för att sätta knölar. Det är ju faktiskt smidigare om jag bara börjar i god tid. Önskar att jag hade sparat egna fröer från förra året, men om jag letar lite i gömmorna så kanske jag hittar en bortglömd påse med frö som fortfarande vill gro.

4 kommentarer:

Huset bakom lindarna sa...

Jag som inte har något växthus tycker det är mkt enklare med vinterförvaring av knölarna än att driva upp en massa plantor på våren. Jag har faktiskt fått minska på mina förkultiverade plantor för jag får fullt i min veranda och tomater, lobelia och aster är heliga plantor för mej! Jag grävde upp mina för säkert två månader sen fastän jag bor i växtzon 3-4.
Kram/Finas mammis

Sylvia sa...

Hm känner igen mig i dina funderingar.. Jag har satt in krukorna med Dahlior i växthuset. Varför? De lär ju inte klara sig där eller hur? Får se om jag tar hand om dem. Jag borde, jag vill (?)..

Ha en skön helg :)

Lotta sa...

Är du rädd om dahliorna skulle jag absolut ta upp dem genast för så vitt jag vet så tål de absolut inte att frysa! Här är bara -3. Putsar fönster så att de ska gå smidigt att göra adventsfint till nästa helg! Kram Lotta

lavendia sa...

I förrgår tänkte jag ta in pelargoner och allt annat, men då var det så fint väder. Igår gjorde jag det dock. Vilket var tur för det var -3 imorse.
Om du lika gärna sår nya dahlior, så behöver du ju inte ta upp dem. Och vis av årets sådd, såg jag ju att det var lätt. Jag fick en påse frön av Lotta och det blev massor av plantor. I år har jag sparat frön från dom, men också sparat knölarna, för det är ju roligt om de blir ännu större nästa år. / Britt