22 oktober 2015

Välkommen till bokbussen

I dag kunde jag inte låta bli att ta med mig kameran till biblioteket. Jag måste ju få visa vilket härligt ställe jag jobbar på. Fast jag önskar att vädret hade bjudit på klarare skyar – strålande solsken hade inte varit dumt nu när höstfärgerna är så fantastiska.


Det här är bokbussen när den står vid bibliotekets lastkaj.Välkomna in. Vi har nästan 3 500 böcker inne i bussen samt tidningar, filmer och tv-spel.Självklart kan vi erbjuda både trädgårdstidningar och en hylla med böcker om allt från höstlökar och tomatodling till medelhavsväxter och gräsmatteskötsel. Synd bara att vi måste lägga de stora böckerna ner. Formatet fungerar inte riktigt med bokbussens hyllsystem.Här är barnhörnan där jag har skyltat med böcker till förmiddagsturen då vi ska besöka förskolor och skolor på landsbygden.Så här glada är min kollega och jag när det är dags för förmiddagsfika. Vi har redan haft flera klasser inne i bussen och sorterat mängder med pek-, bilder- och kapitelböcker. I dag verkar alla vilja ha böckerna om Tsatsiki.Efter lunchen är det dags att ge sig ut på nytt. Den här gången är det främst vuxenböcker i skylten.Vi börjar med ett par hållplatser inne i stan innan det är dags att styra i väg ut på landet.Kan man tänka sig – dagens andra fikarast. Man kan tro att vi inte gör annat. Den här gången har vi utsikt över en åker medan molnen stormar fram på himlen.Vädret är inte riktigt på vår sida för plötsligt får vi stormbyar och ösregn. Tur att det är varmt och skönt inne i bussen!Min kollega spanar ut genom fönstret för att se om någon ska våga sig ut i busvädret. Vi är riktigt imponerade av att folk faktiskt kommer på besök en kväll som den här.Den sista av dagens nästan 150 besökare har lämnat bussen. Vi har plockat ner skyltböckerna och tänt mysbelysningen. Nu ska vi tillbaka till stan där bussen ska tillbringa natten i sitt garage. Tack och god natt bussen!

6 kommentarer:

Meta sa...

Men så trevligt att få komma in i bussen och se hur där ser ut Har bara sett den parkerad vid vårt bibliotek. det måste nog vara trevligt att få jobba så många fina människor och barn som man kan tuta i att böcker är bra. Sån tur att ni finns. Det är viktigt att läsa i böcker också
Ha det gott
Kram Meta

Evas Kvarnaro sa...

Tack snälla Linda för den bussturen och berättelsen om din dag.
Vilket trevligt jobb du har, inte utan att jag blir avund.
Vi har en bokbuss som kör runt här på landsbygden också, lånade när barnen var små, fast vi har ju en bra 'bibbla' i samhället, (bara 4,5 km. dit).
Men bussen kör till mindre 'hålor' längre bort från 'civilisationen', *fniss*
*Jag skämtar*
Böckernas tid har det alltid varit och kommer alltid att finnas,(hoppas jag)
Vad är bättre än att hålla, känna och lukta på en bok, det är speciellt.
Datorer, appar m.m. har sitt, men blir ALDRIG det samma.

Trevlig helg/ Eva

Lena i Wales sa...

Vilken service med bokbuss! Toppen!
Ha en trevlig weekend!

Anita sa...

Så himla trevligt det var att få följa med en dag med bokbussen. Och så trevligt berättat. Det måste kännas jätteroligt för skolbarnen att få besöka bokbussen. Det finns inget som går upp mot böcker, riktiga böcker. Ibland går jag bara in i en bokhandel eller till biblioteket och tittar. Bara för att få vara omgärdad av böcker. Och så måste jag säga att jag gillar mysbelysningen :)

Ha en fortsatt fin helg!

Kram Anita

Rost och rädisor sa...

Wow, visste inte att du jobbade på bibliotek! Så mysigt ni har det i bokbussen och vilken viktig funktion ni fyller!
Allt gott
Anette

Helt enkelt hemma hos mig sa...

Så mysigt du beskriver ditt jobb. Ett jobb som är viktigt. Kommer ihåg när jag var liten hur spännande det var att få kliva in i bussen och låna olika sorters böcker. ett minne som sitter starkt kvar hos mig och de som besöker "din" buss kommer också komma ihåg deras besök hos er. Underbart! :)