18 augusti 2015

Rensat och fint

I söndags kväll gick det bara inte längre. Jag var så stressad över oordningen i trädgården att jag inte kunde koncentrera mig på någonting annat.

Maken rensade snittblomsrabatten och drog bort alla brännässlor som av någon anledning stortrivs i kompoststationen. Själv tog jag itu allt fult och överblommat i vinterträdgården samt gick igenom den stora terrassrabatten. Nu är den lite glesare, men som tur är har jag fortfarande dahlior som ska flyttas från krukor till rabatt.

När jag ändå var igång tömde jag näckrostunnan, rensade bort allt ruttet, spolade bort algerna och fyllde på med nytt klart vatten.

I går kväll fortsatte det. Maken rensade magnoliarabatten och skurade möblerna på terrassen mellan bodarna. Jag gick igenom alla krukor och amplar – klippte bort fult, snyggade till ojämnheter och gödslade. Dessutom skurade jag utemöbler, flyttade runt på grejer och donade i växthuset.

Nu börjar det kännas riktigt okej här hemma och jag känner mig mycket mer tillfreds. Så härligt!

2 kommentarer:

Sylvia sa...

Ibland får man ett rejält ryck och bara sätter fart. När jag hamnar i det "läget" så är jag svår att stoppa. Hade ett sådant ryck i Söndags och när mina föräldrar kom och skulle luncha med oss så höll jag på och klippa under tiden tills U sa att jag skulle sätta mig å vara social :)

Helena sa...

Det är så skön känsla när man fått fixa till. Har själv en rabatt som bara är ett kaos. Funderar nu på att helt och hållet gräva bort den... Fin kväll till dig!