1 augusti 2015

Äntligen en sommardag!


Först: Hängmattan under blå himmel med enstaka moln som stora bomullstussar, tornseglare och högre upp en ormvråk på span över åkern.

Senare: Filt på den gungande bryggan, vinden som prasslar i vassen och syrsornas spel i gräset. Den vita vindan har äntligen slagit ut nere vid vattenbrynet och vågorna har format sanden till mjuka veck.

Tomaterna mognar i allt snabbare takt och kanariefåglarna proppar i sig dillkronor och så att hela huset doftar kräftkok. Bättre start på augisti hade jag knappt kunnat tänka mig.

6 kommentarer:

Meta sa...

Den kom till slut solen alltså.
Ha det så härligt och njut
Kram Meta

lavendia sa...

Litet skillnad på inlägg. Det här var mycket soligare och positivare, även om det var positivt att se att man blivit sjönära åt två håll.
Vad kul att det doftar kräftkalas hos er. Hos oss hänger pilfinkarna i lavendelhäcken (en del frön har väl utvecklats), så det kunde ha doftat gott här också om de varit inomhus.
Här har vi också börjat skörda tomater. I år är det Black Cherry som är godast. Det blir att samla mycket frön av den. / Britt

Gunilla - Jord under naglarna sa...

Verkligen njutbart :) Det gäller att passa på! Ha en fin vecka!
/Gunilla

Sylvia sa...

Underbar start på Augusti. Jag håller tummar och tår att det ska hålla i sig.
Fortsätt och njut ! :)

Rost och rädisor sa...

Ett ganska brunt ben ändå, så nånstans har det nog varit sol anar jag. Ser härligt ut.
Allt gott
Anette

Lotta sa...

Tänk att vi haft 2 underbara dagar nu, vilken bra start på augusti. Jag köpte naturgödslad rabattjord från Hasselfors. Löst på lastbil. Må så gott. / Lotta 🐕