8 juli 2015

Lappat och lagat


I går kändes det riktigt trist. Gurkört och vallmo knäcktes och låg platta mot gräsmattan. Även flera dahlior gick av. Så tråkigt! Men i går kväll tog jag med mig pinnar och uppbindningsöglor ut och gjorde det bästa av situationen.

Det som hade knäckts klippte jag bort och lade i komposten. Resten bands upp mot käppar och i dag när jag vaknade upptäckte jag att nya vallmoblommor har slagit ut. Det regnat ordentligt och luften som strömmar in i huset känns så frisk.

Dessutom kan jag njuta av ett mycket välstädat växthus. I går bar jag ut allting som inte behöver stå i växthuset och gick på grundlig snigeljakt. Två marodörer upptäcktes. Om det inte regnade så pass skulle jag ta en bild även i växthuset.

5 kommentarer:

Veronica sa...

Ibland är inte vädret på vår sida... Tyvärr! Och det verkar inte som om det ska bli mycket bättre framåt heller tyvärr 😕 så man får gilla läget!

Veronica

Rost och rädisor sa...

Värmen satte verkligen fart på växtligheten och sen kom vinden och vräkte ner plantorna. Jag har också fått stötta även sånt som vanligen klarar sig självt.
Skön känsla med nystädat växthus.
Allt gott
Anette

Anita sa...

Som tur är så brukar trädgården hämta upp sig efter både regn och blåst. Mina pioner som just hade slagit ut hängde mot marken och en del hade brutits. Dom fick komma in i en vas. Det där med mördarsniglar får en verkligen att säga grrrrr! Dom är många i år, ofantligt många. Som jag jagar, varje dag. Och i år minskar dom inte i antal heller vilket dom brukar göra. Igår regnade det dessutom så mycket att jag inte var ute, kan tänka mig att sniglarna haft party hela natten. Hoppas du fick bort de som fanns i växthuset och att inga fler lurar någonstans.

Idag tittar i varje fall solen fram mellan regnskurarna. Hoppas du har en skön semester!

Kram Anita

Evas Kvarnaro sa...

Jag fattar precis hur galen med stora svärord du blev över mördarsniglarna.
Så galen så du gav dig ut på mord jakt, hi hi . . .
Ja det är inget att skratta åt för de sniglarna vill inte någon ha, BLÄÄ . . .
Som tur har vi inga, ännu måste jag säga.
Den där blåsten - stormen är hopplös i år, förstör väldigt mycket så man blir lite ledsen också.

Nu lämnar vi Öland efter ett 3 dagar besök hos son med familj. Där oxå varit blåsigt men soligt o regn på nätterna.
Kram/ Eva

lavendia sa...

Vallmon tackade med en gång. Vad härligt att ha nystädat i växthuset. När det regnat klart ska jag också göra det. Varje kväll går jag på snigeljakt, men än så länge är det bara åkersnigel o pantersniglar jag hittar. Vilket jag är glad för. / Britt