29 april 2015

Uppstammad fuchsia

I januari ojade jag mig lite över min uppstammade fuschia nicis findling. Jag satte till och med små sticklingar för att börja om från början samtidigt som jag beskar min den gamla planta.

Jag köpte nicis findling som stickling på Rockdala förra året och den artade sig bra, men i januari såg den anskrämlig ut. Och den blev inte vackrare av beskärningen. Men nu har den växt till sig och ser riktigt fin ut.

Jag ser väldigt mycket fram emot blomningen. Sticklingarna har dock rotat sig fint, så dem tänker jag behålla. Kanske kan någon bli buskig i växtsättet och kanske försöker jag att göra en ännu högre uppstamning av en annan.

6 kommentarer:

Meta sa...

Det är roligt när växter överraskar och blir fina fast de ser anskrämliga ut mellan varven, de har ju sina vilopauser de med. Fuschia är en blomma som jag inte har tur med, det är nog vinterförvaringen som inte passar den här hos mig. Köper ibland stora för de är rätt fina tycker jag.
Funderar på en nu för de trivs ju där det inte är så soligt och vid nya huset är det så.
Ha en fin och skön mitt i veckan och lycka till med dina Fuschior.
Kram Meta

lavendia sa...

Du är duktig med växter. Den ser jättefin ut och roligt att du har litet reservplantor. / Britt

Sylvia sa...

Jag håller på att stamma upp en Fuschia. Jag har strippat den på stammen och klipper in kronan men är rädd för att det inte kommer att bli blommor i år på grund av inklippningen.. Hur länge kan jag hålla på att klippa in kronan utan att hämma blommningen?

Anonym sa...

Här i Wales växer ju fuchsian i marken och är ute hela året runt. Vi får se hur mina ser ut lite senare.
Lycka till!

lavendia sa...

Ja det händer ibland, när man blinkar. / Britt

Anita sa...

Den har ju blivit jättesnygg! Så tät, jämn och fin. Du har verkligen lyckats. Jag har en gammal uppstammad Celia Smedley men den är allt annat än snygg. Fast den får vara med ändå, är ju vacker när den blommar.

Kram Anita