28 mars 2015

Mässor, pelargoner och påskris

I torsdags var Lotta Vid Vätterns strand och jag uppe med tuppen. Eller faktiskt före tuppen. Vi startade tidigt för att hänga på låset till Nordiska trädgårdar. Mässan är ju som den är numera, nästan Skänninge marken, men vi hade vansinnigt roligt både i bilen, på mässan och på Zetas dit vi åkte för att äta lunch.

Dessutom shoppade vi duktigt – både fröer, zinkbaljor och kryddörter. Jag blev särskilt glad för kryddorna eftersom jag trodde att min citronverbena var perenn. Tji fick jag. Den är dödare än död.

På Zetas förälskade jag mig i en pelargon med grågröna blad och oxblodsfärgade blommor. Sidoide heter den, men fick inte följa med hem eftersom den var så vansinnigt dyr. Som tur är blomstervärlden full av trevliga människor. Jag sprang på Helena med Helenas hem och trädgård i samma monter som förra året och i går kväll när jag efterfrågade en stickling från pelargonen så hörde hon av sig inom fem sekunder och lovade skicka. Så snällt!

Något som fick komma med hem från mässan var dock fler små sprattelhönor till min påsksamling. I går kunde jag inte hålla mig längre, utan klädde riset. Älskar påskris nästan lika mycket som julgranen.

7 kommentarer:

Anita sa...

Tänk att vi var där samtidigt och jag såg dig inte trots att jag spanade. Vi hängde ju också på låset så jag trodde jag skulle se dig vid "mässläppet" kl 09:00. Men jag såg inte någon jag kände trots att jag vet att flera var där :( Visst är det väl märkligt. Grattis till sticklingen. Jag är ju tokig i doftpelargoner och köpte en som doftade Coca Cola.

Jag har varit uppe en sväng idag också. Skulle ha åkt igår men då var det signalfel så tågen gick inte. Köpte ett par kaukasiska förgätmigejer, en sort som heter 'Mr Morse' med variegerade blad och vita blommor. Jag har 'Jack Frost' nu i min vita rabatt som jag tycker väldigt mycket om men den har blå blommor. Han har fått dispens att växa i min vita rabatt då bladen är så vackert vitgröna.

Ha en fin lördag!

Kram Anita

Anonym sa...

Jag har hört talas om mässan, men aldrig bevistat den. Låter som något väldigt trevligt!

lavendia sa...

Låter som ni haft jättetrevligt. Likasinnat ressällskap är inte dumt. Vad kul med pelargonsticklingen. / Britt

Rost och rädisor sa...

Sprattelhönorna så fina. Visst är det kul med påskris. Jag har förstås ägg i mitt från de egna pullorna.

Låter som en lyckad och rolig utflykt på alla sätt. Hade också velat vara där.

Allt gott
Anette

lavendia sa...

Jag kunde ha frågat om potatisen, om jag hade vetat.
Nu googlade jag och hittade potatisbonden. Jag kan inte det där med länkning, men jag googlade o hittade "Potatiskungen Copy Vision".
Det var långt ute i skogen, ett ställe som hette Berg utanför Malmbäck.Han heter Torvald Fäldt. Men det lät ju inte omöjligt att hitta potatisen på annat håll./ Britt

Lotta sa...

Så fint det blev med sprattelhönorna och nu ser även jag fram emot en liten stickling till nästa år kanske! Må sååå gott och GLAAAAD VÅR! Kram Lotta

Helena sa...

Jag blev så nyfiken på pelargonen Sidoide och googlade på den. Kronbladen har en liknande djupröd färg som en favorit som jag har- pelargon Voodoo.