21 mars 2015

Bofinkar i snön

I veckan har det ena vårtecknet efter det andra uppenbarat sig. Tussilago, blåsippor, vitsippor, fjärilar, humor, bin, bofinkar, koltrastsång och tranornas trumpetfanfarer.

I onsdags packade jag picknickkorg, filt och liggunderlag, tog en tur till Blåsippsberget och somnade i mossan. Ljuvligt. Solen sken, det var vindstilla och absolut knäpptyst där på bergknallen inne i skogen.

I natt när jag körde hem från en fest hos en kollega så slog snön mot framrutan och när jag vaknade i morse var världen vit. Det var fullt med bofinkar runt fågelbordet och nu när jag stack ut näsan fylldes världen av deras sång. I snön. Det kändes nästan exotiskt.

För min del kunde det gärna få vara fem minus och snö i ett par veckor, men det är redan sex plusgrader i solen, så bakslaget smälter nog bort under dagen. Tror att gässen kommer att gilla det. De ser lite malplacerade ut där försöker beta på en vit åker.

8 kommentarer:

Anita sa...

Vilka ljuuuuvliga vårbilder. Och har du redan sett din första vitsippa. Ja kontrasterna är stora mellan dagarna. Visst är snön vacker att titta på men jag skulle nog hellre varit utan. Den gamla hade ju inte ens gått bort hos oss förrän det var dags igen. Några bofinkar har jag ännu inte sett, tittar varje dag och längtar. Dom kanske har gjort ett litet uppehåll i Östergötland innan dom fortsätter upp till Sörmland. Kanske dom kommer lagom till trädgårdsmässan :)

Ha en fortsatt fin helg!

Kram Anita

Anita sa...

Tänkte bara säga att i eftermiddag såg jag den första bofinken :)

Kram Anita

lavendia sa...

Ett litet (onödigt) bakslag i vädret, enligt mig. Det låter jättehärligt att ligga ute och somna i mossan, bland de fina vårblommorna. / Britt

Anonym sa...

Vilka väderväxlingar! Då är det vår!

Rost och rädisor sa...

Å vad gott det låter med en liten lur i blåsippsbacken och vad jag önskar att jag hade ett tussilagoställe. Hur svårt kan det vara. De växer ju som ogräs längs vägrenarna längre fram på säsongen, men det är ju de här första som är ovärderliga.
Allt gott
Anette

Rost och rädisor sa...

Hej igen!

Hittar ingen mejladress till dig, men om du hör av dig på anette.brunsell@gmail.com så ska jag skicka recept på marinerade morötter med lakritssmak.

Kram Anette

LÁrt de Vivre sa...

Picnic, va mysigt!!!

Kram Kajsa

Högagärde sa...

Ååååå vilka ljuvliga vårblommor. Blir så sugen på en lite vårblomstur jag med när jag läser ditt inlägg. Fast det får nog bli lite varmare först.

Ha det gott
Elisabeth