7 januari 2015

Underbara onsdag

Så där, då var det dags för Underbara onsdag igen. Jag har funderat på om jag ska fortsätta eller inte, men jag testar ett tag till och ser hur intresset verkar.

En ny början är temat för den här onsdagen. Ute är det vitt efter nattens snöfall och så får det gärna förbli ett bra tag, men i vinterträdgården vill jag ha vår.

I går köpte vi rosa primulor och tog in ris – en vas med grenar från ek och en med björk. Det kanske kan tyckas påskigt, men det är så härligt när de skira bladen slår ut. Eken brukar ta tid på sig, men de bladen är mina favoriter.

Nu är även gurkan så pass ”stor” att den går att fotografera.

Nu är det bara lite sol som fattas för att den där känslan av nystart och våren som nalkas ska kännas här innanför glaset.


***

Vill du också vara med i "Underbara onsdag"?

Reglerna är enkla:
1) Gör ett inlägg på temat.
2) Lägg upp din länk här nedan.
3) Lägg upp bilden med grodan i ditt eget inlägg och länka tillbaka hit till ”Underbara onsdag”.

Nästa veckas tema är "Odlarglädje".

 

5 kommentarer:

lavendia sa...

Här är också vitt.
Hur gör du när gurkorna blir så långa att de börjar vilja klättra?
Vad kul att du startar nytt fototema. Idag kom mina beställda frön.
Min man har föresten gjortt en pepparkaksform i form av en chili. Jättefin och kex med chilismak är bakade. Fast de var litet svåra att få ur formen. / Britt

Meta sa...

Du har då energi som orkar börja med frön nu redan. Ojojoj. ska nog försöka få ihop lite inlägg till ditt tema. Men jag är lite dålig på det just nu.
Ha en bra dag
kram Meta

Högagärde sa...

Vilken ljus och härlig plats. Här kan man verkligen andas känns det som.

Elisabeth

Malin Svensson sa...

Hade gärna varit med men fantasin eller humöret är inte på topp. Men kanske kan ett tips på en ny början vara att läsa trädgårdsböcker, nu när utelivet inte är lika krävande? Läser gärna Karin Berglund och Lotte Möller, de är så visa och lyckas få in trädgården i livet på ett fint sätt. Tipsar också om en annan blogg, blommor som fotats som de vore fyrverkerier, känns som om det kunde vara något att starta det nya året med? http://www.bloglovin.com/frame?post=4040788805&group=0&frame_type=a&context=&context_ids=&blog=3878906&frame=1&click=0&user=0

Anita sa...

Nej men ... har Underbara onsdag redan börjat. Jag som skrivit i min kalender att du skulle börja den 14 januari. Jag måste ha skrivit in det på fel vecka. Jag hoppas att du fortsätter ett tag till, det är så trevligt tycker jag och nästa vecka ska jag vara med :) Har redan börjat fundera på ditt nästa ämne "Odlarglädje".

Jag blir alltid så lycklig när jag ser bilder från din vinterträdgård. Det är så ljust, fräscht och vackert. Jag vill bara vara där. Härligt också med grenarna i vasen på bordet, tänk när det kommer späda små blad, det kommer att ge känslan av en ny start på årets växtsäsong.

Önskar dig en fin fortsättning av veckan!
Kram Anita