21 december 2014

Lila, violett eller gredelin?

Lila är inte min favoritfärg, men jag hakar ändå på temat ”gredelin” i Charlottas trädgård. Vissa lila nyanser kan nästan få mig att rysa. I alla fall när det gäller kläder och ting. Men i naturen och i rabatter så är färgen av någon anledning helt okej – i vår ska jag till och med beställa knölar till en violett dahlia som jag suktar efter.

Den här blomman för dagen odlade jag för första gången i våras och blev riktigt förtjust. Den slog ut i ljusblott och fortsatte till violett innan den drog ihop sig och vissnade. Efter nyår är det kanske dags att se om jag fortfarande har några frön kvar. Jag gillar ju att starta lite extra tidigt med sådana här blommor – de gör sig ju så fint i en kruka inomhus.

8 kommentarer:

lavendia sa...

Mycket fint lila/gredelin/violett.
När jag får på mig röda kläder, börjar det klia så jag får ta av dem igen.
Tänk att det kan vara så olika.
Jag skrev nyss en kommentar på ditt förra inlägg. Men då önskar jag dig igen god jul!

Anita sa...

Lila kan vara fint på blommor men annars så är inte heller jag så förtjust i det.

Jodå, min arm är riktigt bra för tillfället och mycket beror det troligen på att jag knappt tillbringar någon tid alls vid datorn. Och lite kanske det beror på att jag inte är så mycket ute och gräver ;) Fast här om dagen var jag ute och kupade rosorna vilket var tur för sedan blev det minusgrader och då hade det inte gått.

Så besvärligt med att du har haft magsjuka två gånger. Det kan ju, som du tror, vara magkatarr. Du får ta det riktigt lugnt i helgerna och bara koppla av och äta så mycket "snäll" mat som det bara går (vilket inte alltid är så lätt med den traditionella julmat).

Så mycket snö verkar det inte bli till jul. Det har varit rätt många minusgrader men imorse vaknade jag av att det droppade mot rutan igen. Det regnar. Jättetrist!

Önskar dig en fin jul och ta hand om din mage. Tycker du ska köpa en vit amaryllis att ha i vas. Dom är så fina.

Kramar Anita

PS! Vilka fina pelargonbebisar du har :)

Gunnel sa...

Förr var lila en färg som bara var för äldre damer, men det tycker jag verkar knepigt. Vad har lila med ålder att göra? Kram

Rost och rädisor sa...

Har också ett lite knepigt förhållande till lila, men blomman för dagen är en trevlig växt. Den fanns alltid i mitt barndomshem, krukodlad i fönstret. Blå var den då, sen kom det vita och rosa varianter.
Önskar dig fin jul
Anette

Martas rike sa...

Inredning, kläder och trädgård - tre olika världar för färgval. I trädgården är man mest förlåtande, tror jag. Din lilla lila är jättesöt.
Hälsar
Marta

Anonym sa...

Jag tycker gredelint är fint! Låter dessutom bättre än lila.
God Jul önskar Lena från Wales

Charlotta sa...

Alla färger är vackra på "sin" plats tycker jag. Tur att det finns tillräckligt många färger för att alla ska få en egen favorit. ;)
Ha det gott och
God Jul!

Gunnel sa...

Jag önskar dig en God Jul och ett Gott Nytt År