25 december 2014

En underbar juldag

Vilken dag! Himlen såg ut som en isglass när jag vaknade och temperaturen visade -10,5 grader. I vinterträdgården var det endast 8 grader, vilket är den lägsta temperaturen vi har haft där inne.

Efter frukost gjorde jag i ordning en matare med energikakor till fåglarna. Jag hängde även ut en burk med osaltat jordnötssmör avsett för fåglar och en extra stor talgboll. Några timmar senare var det nästan kö till jordnötssmöret.

Medan jag fixade med fåglarna tog maken en yxa och högg håll på isen i näckrostunnan. Nu får näckrosen bo i en hink i boden tills det blir varmare.
 
Maken passade också på att lägga ett rejält lager med granris över Törnrosasnåret vi gjorde i somras.

Riva rusade ut i solen, men skakade med tassarna i luften när hon kände kylan. Hon var ute en stor del av dagen, men ville inte bli fångad på bild.

Till lunch kom mina föräldrar på najadlax och dillstuvad potatis. Jag tog en bild utifrån innan jag gick in för att fixa. Då stod stolarna i vinterträdgård-
en utdragna från bordet för att få sol på sig. Förhoppningen var att de skulle bli varma. Men i solen och med brasans hjälp steg värmen lite för snabbt. Termometern visade på nästan 39 grader strax innan vi skulle äta, så det blev att dra för gardinerna och öppna en aning.

Nu har jag landat i soffan och ska inte göra ett endaste nyttigt dugg. Ute är det stjärnklart och termometern visar -13.

3 kommentarer:

Lotta sa...

Mysigt! men så kallt har inte vi haft det. Jag hoppas på en dag med fina isformationer att fota och sen blir det att umgås med alla mysiga familjemedlemmar som fortfarande är hemma. God fortsättning och kram! /Lotta

lavendia sa...

Här kom snön, alldeles rätt i tiden. Och den ligger fortfarande kvar och det är 6-7 minus. Som kallast hade vi igår 13.
Att komma in i den värmen som i ert uterum, måste vara som att gå av ett plan när man kommit till något varmare land.
God fortsättning!

Meta sa...

Härligt att kunna njuta av solen och den härliga luften. Undrar hur länge sedan det var som balkongdörren stod öppen hela julnatten.
Ha en skön fortsatt helg
Kram Meta