3 december 2014

En drastisk åtgärd

Jag undrar vad min vindruva tycker om mig just nu. Tidigare täckte den precis hela taket på växthuset. Nu är endast en fjärdedel kvar. Knappt.

Nästa sommar lär det inte bli 200 klasar med druvor som i år – kanske tjurar rankan ihop och hoppar över ett år efter den här drastiska beskärningen.

Själv ser jag fram emot en betydligt mer lätthanterlig växt och mindre skärp på golvet. Tomaterna kommer att jubla över att ljuset når dem och chilisarna lär inte längre behöva sträcka på halsen för att hinna mogna. Jag är så nöjd över jag äntligen tog tag i projektet med den alldeles för stora vindruvan.
 
Från taket och ner på golvet.
 


Nu blir det betydligt enklare att putsa rutorna!
 


***

Vill du också vara med i "Underbara onsdag"?

Reglerna är enkla:
1) Gör ett inlägg på temat.
2) Lägg upp din länk här nedan.
3) Lägg upp bilden med grodan i ditt eget inlägg och länka tillbaka hit till ”Underbara onsdag”.

Nu gör Underbara onsdag uppehåll till efter nyår och är tillbaka den 7 januari. Då är temat "En ny början".

 

5 kommentarer:

Gunnel sa...

Det var modigt att klippa ner vinrankan så mycket. Det hade jag nog varit alldeles för feg för.Men du lyckas få allt att trivas så den kommer med all sannolikhet att fortsätta växa. Ha det gott.

lavendia sa...

Vad jag har funderat på Drastiskt. Än har jag inte kommit på något.
Jag tror ditt klipp med vindruvan enbart var av godo. Både för den och de andra växterna.
Visst ska det kunna bli en passionsblomma i vår. Konstigt nog ser min frisk ut. Jag vattnar ju regelbundet o tittar då igenom den.
Min kristyr gjorde jag på så små ägg, så när jag kom till tredje satsen blev det för löst o dessutom för stort hål i påsen.

Veronica sa...

Vinrankor beskärs ju alltid där nere i södern. Jag gjorde som du tidigare och lät de växa galet upp över min balkong och täckte väggar och tak där. De växer inte i växthus utan i söderläge. Men för ett par år sedan bestämde jag mig för att klippa dem och sen dessutom sommarbeskära hårt... Det blir inte 300 klasar men de som kommer hinner jag ta hand om och dessutom blir det STORA klasar :)

Det var drastiskt men rätt :)

Kram

blogg@zettervall.se sa...

Friskt vågat, hälften vunnet heter det ju! Jag tror detta blir jättebra.

Malin Svensson sa...

Hej Linda, hann inte med igår men idag gjorde jag ett inlägg i efterskott. Hoppas det också går bra. Tror nog allt det kommer gå bra med vindruvan, den kanske till och med tyckte det var skönt att få en ny kostym ;) Hoppas du har det bra!