1 november 2014

Trädgårdsfix i regn

Jag vaknade till regn och en enorm längtan efter att få gå ut och greja i trädgården. Det blev regnställ och ett krafttag mot solrosrabatten. Maken sågade av alla solrosorna innan han gav sig av till jobbet för ett akut uppdrag. Själv rensade jag bort allt ogräs, tog bort de flesta av solrosruskorna, grävde ner lökar till flera olika sorters tulpaner och sådde solrosor och vallmo. Därefter blev det ett bad bara för att det var första november och det var riktigt härligt. Jag älskar den där susande och lite krispiga känslan i kroppen efteråt. Fast jag fick en rejäl kallsup och det var mindre skönt.

Nu väntar jag på att det ska bli dags för gäster. Pumpasoppan gjorde vi i torsdags kväll. Jag passade även på att duka, eftersom jag var på fest med jobbet i går kväll. Grytan som vi ska ha till huvudrätt har tillagats i crock-potten sedan i förmiddags och efterrätten är en ostkaka som mina älskade föräldrar har gjort. Älskar att kunna ta det lugnt och att inte vara ett dugg stressad när det kommer middagsgäster. Nu är det egentligen bara att vänta på mörkret så att vi kan tända lyktor i trädgården.
 
Hoppas nu bara att gästerna inte är rädda för spindlar.

4 kommentarer:

lavendia sa...

Kul! Hoppas det blir en bra kväll.
Men inte badade du väl ute???
Fin helg på dig!

Veronica sa...

Jag läste din fredags blogg... Romantiskt!

Nu är det 6 månader till nästa april... jag hoppas det går fort :)


Veronica

Sofia sa...

Så skönt det låter, önskar jag också var bättre på att förbereda i tid när vi har vänner på middag, men så är det inte - kanske en motreaktion eftersom hela mitt jobb består av långsiktig planering ;) Så fina spindelkakorna blev! Den sortens spindlar gillar jag :)

Kram
//Fia

Malin Svensson sa...

Så himla snygg dukning! Söta spindlar också, du kan verkligen det där med små kakor! :)
Det låter lite kallt med novemberbad ;). Men förstår att det kan kännas krispigt. Ni borde dock ha ett litet bastuhus där vid sjön så ni kan få värma er efteråt. :)