12 november 2014

Höstfint i trädgården

Nästan varje ledig onsdag så slits jag mellan säng och gryning. Det skulle ju vara skönt att ligga kvar i sängen och sova bort halva förmiddagen och sedan fortsätta med att läsa en bok. Så tänker jag i alla fall så gott som varje tisdagskväll.

Men när morgonen väl kommer så kan jag inte låta bli att gå upp och njuta. Det är ju som vackrast då när mörkret ljusnar och blir till dag.

Den här morgonen var fåglarna extra tacksamma eftersom jag under fotograferingen upptäckte att det var dags att gå ut och fylla på i matarna. En liten gynnare var så ivrig att den passade på att flyga in i boden och förse sig med en liten förrätt i väntan på frukost.

Det är inte ens en grad ute, men alldeles vindstilla och riktigt skönt. I ylleklänning och med en filt om sig så är det inte alls fel med en morgonstund ute.Dahlior och Törnrosas kjortel blommar fortfarande. De verkar inte ha förstått att vi både har haft frost och snö och att det är dags att säga god natt för i år.

***

 Vill du också vara med i "Underbara onsdag"?

Reglerna är enkla:
1) Gör ett inlägg på temat.
2) Lägg upp din länk här nedan.
3) Lägg upp bilden med grodan i ditt eget inlägg och länka tillbaka hit till ”Underbara onsdag”.

Nästa veckas tema är ”Bästa redskapen”.

 

9 kommentarer:

lavendia sa...

Vad fint! Det låter så mysigt att du tassar omkring i ylleklänning och pysslar. Är du lik Tasha Tudor?

Sylvia sa...

Jag blir glad å höra att du verkligen passar på å njuta när du är ledig. Övar varje dag på det och jag sitter ofta utomhus med ett fånigt(?) leende på läpparna :)Det gäller att ta vara på var stund.

Lotta sa...

Så fint du gjort med lyktorna! Är du hemma i eftermiddag? jag ska eventuellt åka till elaffären i Borensberg men är inte helt säker. Kram Lotta

Isas Trädgård sa...

Det ser jättemysigt ut på dina vackra bilder - måste ha varit en härlig stund där på bänken i ylleklänning och lyktorna som hänger i trädet !
Ha det så gott !
Kram/Isa

Tittis Trädgård sa...

Så jättemysigt det ser ut i din soffa med pläden och de fina dynorna. Och lyktorna i trädet. Själv har jag inte orkat pyssla så mycket nu, jag håller istället på att måla tak. Inte så kul, men skönt när det är klart./ Titti

ulla laiho sa...

Jag har sett Törnrosas kjortel utan att känna till dess namn - så mycket man lär sig när man besöker andras bloggar.

Jag har inte pyntat i trädgården. Däremot matar vi fåglarna med en rätt stor 'frömatare'.

Jag skulle gärna länka inlägg till din blogg men jag brukar aldrig göra det med en bild på min blogg, vilket verkar vara ett villkor.

Anita sa...

Så härligt det låter. När jag ser din bild på Törnrosas kjortel förstår jag var namnet kommer ifrån. Det ser ju verkligen ut som kjolar.

Här har jag inget höstfint att visa ännu. Jag hann bara komma hem från resan och vara hemma ett par dagar med tvätt och annat innan jag blev liggande i en jättetuff influensa med hosta, hög feber och en vansinnig huvudvärk. Efter att ha varit väldigt trött kan jag nog säga att jag börjar komma tillbaka igen och idag var jag ute i uterummet och rensade lite. Så snart ska det nog bli höstfint hos mig också.

Önskar dig en fin kväll!

Kramar
Anita

lenaiwales sa...

Vad fint med ljusen i trädet. Också mysig kaffebänk och du har samma mugg som jag har!

angie sa...

danke für die tollen bilder und inspirationen!!! einen schönen dienstag wünscht angie aus deutschland