17 oktober 2014

Varning: kyla och frost

Nä, riktigt så kallt som på bilden är det inte än. Men just nu är det endast ett par grader ute och stjärnklart.

I sällskap av vänner har vi varit på middag på Gästgiveriet i metropolen på knappt 600 invånare ett par mil bort och sedan vi kom hem har vi kånkat in alla krukor i boden och växthuset. Amplarna hänger i växthuset och växter som inte gick att flytta är omstoppade med ordentliga fleecefiltar. Finaste fågelbadet tömdes och ställdes varmt för säkerhets skull.

Hoppas nu att det vänder och blir varmare efter de två kalla nätter som det varnas för.

Själv är jag väldigt tacksam över att kunna njuta av ett varmt hus. Vår frånluftsvärmepump som styr värmeslingorna i golvet och varmvattnet började strula i går. Kvart över sju i morse kom en elektriker och fixade problemet, men när jag kom hem från jobbet hade propparna till pumpen åter löst ut.

En annan elektriker var snabbt på plats och nu verkar det fungera hjälpligt. Hade förberett mig på en helg med mängder av ved att stoppa i kaminerna, kupévärmare och duschar hos grannen. Ska njuta extra mycket när jag kryper in under det varma strilet i morgon.

4 kommentarer:

Malin Svensson sa...

Hoppas ni får ordning på elen. Det är så opraktiskt jue när det inte funkar. Här strular det ännu till och från efter sommarens åsknedslag. Tyvärr har vi ingen kamin. Trist med kylan. Här har det regnat i princip konstant i 3 veckor och en bit bort ligger redan snön. Hoppas ni får en trevlig helg!

lavendia sa...

Usch den här tiden gillar jag inte. Växterna fryser och jag fryser. Om man vore björn ändå. Fortsatt bra helg utan strul med värmen.

Meta sa...

Tänk vad bortskämd man är av el och värme. Det går nog ändå Hoppas det har fixat sig nu. Än har vi inte så kallt och det regnar och är molnigt så det får allt vänta på sig
Ha en fin söndag
kram meta

Zäta sa...

Hoppas du haft en fin helg! Det låter så, trots strul med värme och el.

Hur funkar det med ventilation i växthuset under den kalla årstiden?
Jag har ju ställt lite grejer i vårt uterum men där finns ingen ventilation och jag vill inte öppna dörrarna på glänt för då blir det för kallt.
Tyvärr bli det instängt och immigt på fönsterrutorna i uterummet och det är såklart inte bra för träet.

Hur ventilerar du ditt växthus och har du nåt bra tips för att inte göra av med för mycket energi?