2 oktober 2014

Sista sommardagen

Jag vet givetvis att sommaren tog slut för en månad sedan. I alla fall ”tekniskt” sett om man går efter årets traditionella indelning. Men i går var det alldeles fantastiskt här hos mig.

Morgonen började visserligen med ett par minusgrader och is på fågelbaden samt en sval men solig vinterträdgård, men framåt lunch blev det rena sommarvärmen – i alla fall i lä.

Jag tog årets sista bad. Det blev tre dyk under ytan och när jag tittade på termometern så visade den elva och en halv grad. Det får nog bli min gräns i år.

Väl hemma igen så kunde jag inte låta bli att släpa ut en soffa. Sedan tillbringade jag fyra härliga timmar där i solen medan bin surrade omkring mig, fåglar åt på solrosen i rabatten och stockrosorna ansträngde sig för att bidra till sommarchimären.

5 kommentarer:

Zäta sa...

Så härligt! Inte doppet, för jag är en riktig badkruka, men solen!

Rost och rädisor sa...

Bada....!!!
Ser så himla gott ut med soffan i solen och den hade du ju väl förtjänat efter doppet!
Allt gott
Anette

Anita sa...

Allt utom badet skulle jag gladeligen ställa upp på. Du är väl för hurtig, bada när det är 11 och en halv grad. Burrrr säger jag. Men jag kan tänka mig att det är uppfriskande. Själv gick jag en runda med kameran och fångade frosten, iklädd dubbla tröjor under jackan ;)

Ha en fin torsdag kväll!

Kram Anita

Meta sa...

Du är en baddare du. Inte skulle jag våga bada nu. det är best att ta vara på alla minuter som ges nu i solen. Snart är det kallt och mulet igen
Ha en fin torsdag
kam Meta

Sylvia sa...

Åh vilken mysig sen sommar dag du fick eller rättare sagt, gjorde dig :)