27 augusti 2014

En sista dag i solen

Jag har gått och väntat på den här dagen, sett fram emot den och benhårt trott på SMHI:s prognos. Och det blev precis så – strålande solsken från klarblå himmel och nästan vindstilla nere i viken trots att det då och då skummade till i vitt längre ut på sjön. Fyra timmar ren njutning i solsängen. Okej, baden är inte lika varma längre, men jag kunde ändå bada mellan varven.Nu är jag rosig i ansiktet och så vansinnigt nöjd med att ha fått en sista riktigt finfin sommardag med sol, bad och en bra bok.

Vädret var exakt så här det här dagen för 19 år sedan. Kanske en aningen kallare, för jag minns att jag då tänkte att det var den första riktigt fina höstdagen och i år kändes det ju som sommar. Det är hur som helst 19 år sedan maken och jag förlovade oss på släta klippor vid en högt belägen sjö med kopparfärgat vatten mellan Olshammar och Karlsborg. Då var vi bara barn eller i alla fall nästan. Nu är vi typ medelålders.

8 kommentarer:

Huset bakom lindarna sa...

Grattis på er dag!
Finas mammis

Lenas trädgård sa...

Oj, vilken bra dag att fira i solen vid vattnet! Grattis, här är det väääldigt många år sen vi förlovade oss...Då var vi också nästan barn...nja, inte så små, men vad unga vi var! Och så får vi nästa år fira 40 år som gifta!
Här är det också finväder just nu, men helgen är "lovad" ostadig, tyvärr.
Hälsn Lena

Malin Svensson sa...

Superfräsigt nagellack! :)
Grattis också.

Meta sa...

Får bock och buga då till jubilaren(na) Visst är det kul när man ser tillbaka på de dagarna som betyder mycket för en.
Ja du det gäller att ta vara på varenda minut av de fina dagar som är nu. Jag njuter fullt ut här på kolonin.
Önskar dig flera fina dagar
Kram Meta

Zäta sa...

Grattis på förlovningsdagen! (Fast en dag försent.) Jag är av den uppfattningen att man ska ta tillvara alla tillfällen att fira.

En bryggdag låter som en perfekt firning!

Fler fina dagar med solsken tillönskas!

Anita sa...

Grattis en dag i efterskott på förlovningsdagen. Och vilken deja vu -upplevelse med samma varma sköna sommarväder. Här blåste det desto mer igår. Jag sådde lite dill för några veckor sedan och har haft på drivbänken i och med att nätterna varit kalla, så att den skulle växa till sig. Igår tog vinden med sig drivbänken och den landade med ett brak på en spalje. Den blev inte alls vad den varit. Jag fick rycka ut med tejp för att laga plasten. Det blev inte så vackert men den ska nog gå att använda :) Nu har jag ställt in den i garaget för snart kommer nog höststormarna farande.

Ha en fin dag!

Kram Anita

LÁrt de Vivre sa...

Oh vad skönt med en dag i solstolen, den skulle man ju kunna tänka sig

Kram Kajsa

Jo sa...

Grattis i efterskott till nitton år ihop!
Det har varit ett par bra dagar nu det sista, jag hoppas att det blir brittsommar och en riktigt varm höst!
Vi har ju tillbringat sista veckan på ledigheten här ute i rucklet och det har nog inte varit bad-läge, men väl solläge! :)